Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viedenský sa dohodol s Třincom: Idem do tímu s najvyššími ambíciami

Slovenský hokejový útočník Marek Viedenský si bude v novej sezóne obliekať dres českého HC Oceláři Třinec. Uviedla to oficiálna webová stránka "oceliarov".

29.07.2018 22:28 , aktualizované: 22:46
Marek Viedenský Foto: ,
Marek Viedenský.
debata

Viedenský pôsobil v uplynulých troch sezónach v Slovane Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

„Som veľmi spokojný, že som sa dohodol s Oceliarmi teraz, keď už to nevyšlo pred play off. Už vtedy som sa tešil, že by som mohol hrať o najvyššie priečky. A po zisku strieborných medailí som rád, že aj teraz môžem povedať, že idem do tímu s najvyššími ambíciami. Dúfam, že spoločne môžeme niečo dosiahnuť. V Třinci som už raz bol. So Slovanom sme tu hrali prípravný turnaj a už vtedy sa mi tu páčilo,“ povedal Viedenský.

„Hľadali sme vysokého silného centra, ktorý by zvýšil náš dôraz v prebránkovom priestore, a Marek je presne tým typom hráča (193 cm/ 5 kg). Navyše z jeho strany cítime veľkú chuť dosiahnuť tímový úspech, čo je pre nás veľmi dôležité,“ uviedol športový riaditeľ třineckého klubu Jan Peterek.

Viedenský nastúpil v KHL do 122 zápasov, v ktorých si pripísal 23 gólov a 30 asistencií. Rodák z Handlovej predtým hral za fínsky klub HPK Hämeenlinna. V roku 2009 ho ako 189. v celkovom poradí draftovali San Jose Sharks, v NHL sa však neobjavil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Viedenský #HC Oceláři Třinec