Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice ulovili veľkú posilu. Na východ zamieril bývalý český reprezentant Netík

Český hokejový útočník Tomáš Netík sa stal novou posilou tipsportligového klubu HC Košice. Dvojnásobný majster českej extraligy v drese Sparty Praha dosiaľ hral za Medveščak Záhreb v nadnárodnej súťaži EBEL.

22.06.2018 20:54
Tomáš Netík Foto: ,
Tomáš Netík hrával aj za Slovan Bratislava.
debata (2)

„Sme veľmi radi, že sa nám rokovania, smerujúce k získaniu Tomáša Netíka, podarilo dotiahnuť do zdarného konca. Od tohto skúseného útočníka si sľubujeme najmä, že bude pravidelne bodovať a tiež očakávame, že bude veľkým prínosom pre ďalší hokejový rast mladších hráčov v kabíne,“ povedal pre hckosice.sk tréner Roman Šimíček.

Tridsaťšesťročný krídelník odohral v českej reprezentácii takmer 50 zápasov a 220 duelov (58+41) odohral v KHL za CSKA Moskva, Lev Poprad, Nižnekamsk aj Slovan Bratislava.

Pôsobil tiež vo švédskej lige vo Växjö, v českej extralige okrem Sparty hral aj za Třinec, Liberec a Karlove Vary. Netík v minulej sezóne odohral za Medveščak 55 zápasov, v ktorých nazbieral 48 bodov za 16 gólov a 32 asistencií.

V košickom drese bude pokračovať aj jeho krajan Petr Kafka, s ktorým vedenie HC predĺžilo kontrakt na ďalšiu sezónu. V predchádzajúcom ročníku si v 60 stretnutiach pripísal osemnásť gólov a rovnaký počet asistencií.

V súčasnom kádri figuruje už deväť cudzincov. Okrem Čechov Netíka a Kafku sú v ňom aj ich krajania Vladislav Habal, Martin Dudáš a Václav Čížek, Slovinec Klemen Pretnar, Fín Jere Pulli, Kanaďan Evan Brophey a Američan Jimmy McDowell.

Klub rokuje na predĺžení kontraktu s Ladislavom Nagyom.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Tomáš Netík