Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rebel Réway sa pokúsi o reštart v Hradci. Je schopný veľkých vecí, znie z klubu

Slovenský hokejista Martin Réway bude pokračovať v kariére v českej najvyššej súťaži v tíme Mountfield Hradec Králové.

12.06.2018 16:58 , aktualizované: 18:45
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway.
debata

Dvadsaťtriročný útočník sa vrátil v uplynulej sezóne do súťažného kolotoča po ročníku 2016/2017, ktorý vynechal pre zdravotné problémy.

Po ťažkostiach so srdcom odohral 5 zápasov za Laval Rocket v nižšej zámorskej AHL so ziskom dvoch bodov za dve asistencie a 18 zápasov za Slovan Bratislava s bilanciou jeden gól a štyri účinné prihrávky.

„K rozhodnutiu angažovať Martina sme dospeli po dôkladnom zvážení a dlhšej debate v rámci športového vedenia klubu i vedenia spoločnosti. Zmluvu, ktorú sme uzavreli, máme dobre ošetrenú. Je v nej počítané so všetkými možnými komplikáciami, vrátane zdravotných. Martin v utorok prešiel úspešne zdravotnou prehliadkou,“ povedal podľa oficiálnej internetovej stránky klubu generálny manažér Aleš Kmoníček.

„Martin si prešiel ťažkým obdobím, ale verím, že to už má za sebou a že využije šancu, ktorú od nás dostal. Dúfam, že sa z neho znovu stane hokejista top formátu, pomôže tímu a stane sa naším ťahúňom,“ dodal Kmoníček.

Réway si urobil v Česku dobré meno v rokoch 2014 a 2015, keď nazbieral v drese Sparty Praha 52 bodov (14+38) v 48 dueloch. Na starom kontinente hral medzi seniormi aj za švajčiarsky Fribourg-Gottéron. V zámorí pôsobil dva roky v tíme Gatineau Olympiques v juniorskej QMJHL.

Podpis zmluvy so šikovným útočníkom kvituje aj športový manažér Hradca Králové Jaroslav Bednář. „Martin je hokejista s neskutočným herným potenciálom. Výborne vidí hru, je to jeden z mála hráčov, ktorý dokáže prihrať ‚žabkou‘ presne cez polovicu klziska. Dúfam, že ho dostaneme do hernej pohody, v akej bol v Sparte. Myslím si, že je schopný ukázať nám veľké veci,“ vyhlásil Bednář.

Dôležité pre Mountfield aj Réwaya však bude, aby sa pokúsil vyvrátiť povesť problémového hráča. Po zisku bronzu na MS hráčov do 20 rokov, ku ktorému doviedol mladých Slovákov ako kapitán, sa dlho vôbec nehlásil na Sparte, z ktorej si nakoniec odchod do Švajčiarska vytrucoval po vyradení z kádra prvého mužstva.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway #HK Mountfield Hradec Králové