Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Teambuilding na vojenskej základni. Chceme hrať vo štvrťfinále, vraví Krištof

Na majstrovstvách sveta ešte nehral, ale na olympiáde v Pjongčangu bol štvrtý najvyťaženejší útočník Ramsayho kádra.

02.05.2018 12:11 , aktualizované: 21:26
Nitra - Zvolen Foto: ,
Michal Krištof v drese HK Nitra.
debata

Michal Krištof sa vďaka februárovej skúsenosti spod piatich kruhov necíti pred šampionátom v Dánsku ako ozajstný nováčik. Vie si predstaviť, čo ho čaká.

„Pred olympiádou som bol vo veľkom očakávaní. Teraz už nejdem do takej veľkej neznámej. Odohral som viac náročných medzištátnych zápasov. Je to pre mňa o čosi ľahšie, môžem sa lepšie pripraviť na blížiacu sa zaberačku,“ tvrdí 24-ročný rodák z Nitry.

Výhry zvyšujú sebavedomie

Paradoxne, na majstrovstvách sveta čakajú slovenských hokejistov náročnejšie zápasy než na prestížnom olympijskom turnaji. Všetci favoriti, ale aj mužstvá z nižších priečok svetového rebríčka, majú kádre vystužené hráčmi z NHL.

„Každý zápas bude ťažký, ľahkí súperi už v elitnej kategórii nie sú. Žiadne body nezískame len tak. Musíme tvrdo odpracovať každé striedanie, aby sme dosiahli dobré výsledky,“ pritakáva šikovný center.

Hoci konkurencia bude vysoká, mužstvo si nedáva nízke ciele. „Do každého zápasu pôjdeme s cieľom zvíťaziť. Výhry nám zvýšia sebavedomie, budeme sa po nich lepšie cítiť. Na šampionát ideme pokorne, ale so správne nastavenými hlavami. Ak budeme hrať zodpovedne, výsledky sa dostavia. Chceme hrať štvrťfinále, nie skončiť už v skupine,“ dopĺňa Krištof.

Slováci odcestovali na MS v dobrej nálade Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Michal Krištof pred odchodom výpravy slovenskej...

Špecifikom svetových šampionátov je nahustený program. Slováci odohrajú sedem zápasov A-skupiny počas jedenástich dní. Dvakrát ich čakajú dve stretnutia v priebehu dvoch dní. Práve tieto dvojzápasy vždy dokonale preveria vnútornú silu kolektívu.

„Základ je dobre zregenerovať medzi zápasmi. Inak sa na to ani nedá dopredu pripraviť. Dôležité je neplytvať energiou na nič iné. Musíme byť vždy pripravení tak, aby sme boli schopní odohrať 60 minút bez zbytočných výpadkov. Pri regenerácii nesmierne pomáhajú aj dobré výsledky. Keď prehráte, telo bolí oveľa viac. Po výhre nad tým oveľa menej premýšľate a cítite sa lepšie,“ vysvetľuje.

Teší sa na návrat do top ligy

Hokejisti si deň pred stredajším odletom do dejiska šampionátu dopriali teambuilding na vojenskej základni v Lešti.

„Akcia na stmelenie kolektívu vždy padne dobre. Vypli sme od hokeja a mysleli na niečo úplne iné. Nebolo to nič fyzicky náročné, skôr zábava. Vyskúšal som si veľa vecí, ktoré som nikdy predtým nerobil. Páčilo sa mi. Od stredy sa však plne sústreďujeme na hokej a šampionát,“ priblížil Krištof.

Líder Nitry v uplynulej sezóne Tipsport Ligy mení dres a od nového ročníka bude hájiť farby fínskeho majstra Kärpät Oulu. Do krajiny tisícich jazier sa vracia po dvoch rokoch strávených doma.

„Veľmi sa teším. Čaká ma nová výzva. Som rád, že sa vraciam do kvalitnej ligy. Urobím všetko pre to, aby som v nej bol platný hráč. Momentálne sa plne sústreďujem na majstrovstvá sveta, po nich si oddýchnem a až neskôr začnem viac myslieť na klubovú sezónu,“ tvrdí.

Nezvažoval stráviť ešte jednu sezónu pod Zoborom?

„Druhý rok v Nitre mi vyšiel parádne. Cítil som, že je správny čas posunúť sa do lepšej súťaže. Fínska liga je jedna z najlepších v Európe. Dobré je, že sa v klube stretnem s trénerom Mikkom Mannerom, ktorý ma viedol v juniorke. Ide aj na MS, kde je asistentom trénera fínskej reprezentácie. Iste preberieme, kedy sa mám hlásiť v klube,“ prezradil Krištof.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Kärpät Oulu #Michal Krištof