Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kladno zabojuje o elitu. Jágr: Mám motiváciu, no možnosť zranenia je obrovská

Hoci Jaromír Jágr nazbieral v prvej českej hokejovej lige potrebných 15 zápasov na štart v baráži, zatiaľ stále netuší, či vôbec do bojov o najvyššiu súťaž, ktoré si jeho Kladno zabezpečilo, zasiahne.

20.03.2018 22:49
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata

Kladno vyhralo v utorok v semifinále play off v Českých Budějoviciach 5:2 a sériu 4:1 na zápasy. Ale Jágr rovnako ako v predchádzajúcich dueloch nastúpil len epizódne. Jeho pobyt na ľade sa dal počítať na sekundy. A vzhľadom na svoj stav netuší, či sa niečo zásadné do začiatku baráže zlepší.

Jágr sa naďalej zápasí s následkami ataku havířovského útočníka Marka Sikoru, pri ktorom si v polovici februára obnovil zranenie väzov v pravom kolene a poškodil meniskus.

„Vôbec neviem, ako to so mnou dopadne, či budem schopný hrať. Ale aspoň mám takú extra motiváciu neukončiť sezónu a ďalej trénovať. Bolesť mi neumožňovala trénovať. Moje nohy sú slabé na to, aby som mohol ísť do nejakého korčuľovania a fyzických kontaktov. To by som nezvládol a šanca, že by som sa znovu zranil, je obrovská,“ povedal novinárom v Českých Budějoviciach.

Štyridsaťšesťročný útočník sa aj napriek svojmu zdravotnému stavu po postupovej výhre usmieval. Poukázal na to, že Kladno čakalo štyri sezóny, než sa opäť môže pobiť o štart v extralige. „Verím, že nám to (víťazstvo v sérii nad Českými Budějovicami) dodá sebavedomie,“ povedal.

Kladno bude v baráži bojovať s Karlovými Varmi, Jihlavou a Litvínovom. Jágr uviedol, že jeho tím má najmä oproti Jihlave a Litvínovu určitú výhodu. „Do posledného zápasu sme hrali o všetko, čo niektoré tímy z extraligy povedať nemôžu. Verím, že by nás to mohlo nakopnúť,“ povedal majiteľ kladenského klubu.

Podľa neho vyhralo Kladno sériu s Českými Budějovicami vďaka niekoľkým aspektom. Medzi ne patrí napríklad tímové zomknutie. „Nemáme to postavené len na jednej päťke, mužstvo je dobre poskladané. Mali sme aj pocit, že sme na tom veľmi dobre fyzicky,“ povedal.

Dodal, že Kladnu tiež vyhovovala pozícia outsidera. Väčšina odborníkov považovala za favorita série České Budějovice. „Chlapcov toto motivovalo,“ uviedol.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno