Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Na ľad vyšiel pred Jágrom. Tréning Kladna narušil muž s nožom

Štvrtkový tréning hokejistov českého prvoligového Kladna, ktorí sa chystajú na domáce odvety semifinále play off o miesto v baráži proti Českým Budějoviciam, narušil pomätenec.

15.03.2018 15:37 , aktualizované: 17:38
Jaromír Jágr Foto: ,
Český hokejista Jaromír Jágr v drese Kladna na archívnej snímke.
debata

Nožom ozbrojený muž v stredných rokoch vyzýval podľa informácií internetového denníka Vaše Kladno hráčov na boxerský súboj, na ľade ho potom naháňali strážnici privolanej mestskej polície. Nikto nebol zranený.

Neznámy muž vo výstroji s hokejkou, korčuľami a dresom s menovkou Charlie sa počas tréningu hráčov Kladna, ktorí nečakane vedú v sérii 2:0, usadil za priestorom striedačiek. S nožom v ruke sa vyhrážal prítomným stredoškolákom aj ich profesorke, ktorí čakali, kým na ľad vyjde na individuálny tréning hviezdny útočník a majiteľ klubu Jaromír Jágr, ktorého trápi zranenie kolena.

Namiesto štyridsaťšesťročnej legendy ale sledovali na ľade privolaných strážnikov mestskej polície so zrejme psychicky narušeným mužom, ktorý nebral ohľad výzvy na opustenie štadióna a namiesto toho vyšiel v korčuliach na ľad.

„Nezostávalo iné než privolať mestskú políciu. Prišli veľmi rýchlo a zásah bol v rámci možností perfektný,“ ocenil riaditeľ štadióna Josef Poláček.

Keď sa podarilo narušiteľa spacifikovať, prevzala si ho štátna polícia.

„Bola to neobvyklá udalosť a skúsenosť, navyše v deň, keď sme tu mali stredoškolákov z Litoměřic s ich profesorkou. Ten človek však nemal vôbec šancu sa k Jardovi (Jágrovi) dostať. Išlo o stredoškolákov zo štvrtého ročníka, teda prakticky dospelých ľudí, ktorí ho obkolesili a vyzeralo to, ako keby ho bránili,“ popísal incident tlačový hovorca klubu Vít Heral.

Policajti sa prípadom ďalej zaoberajú. „Môžem potvrdiť, že preverujeme incident, ku ktorému došlo v dopoludňajších hodinách na kladnianskom zimnom štadióne. Vzhľadom na to, že prebieha vyšetrovanie, nebudeme zatiaľ poskytovať bližšie informácie,“ povedala ČTK policajná hovorkyňa Jana Dětská.

Jágr je pre zranenie mimo hry od 17. februára, keď ho v úvode domáceho zápasu proti Havířovu atakoval pri mantineli útočník Marek Sikora.

Jágr odstúpil zo zápasu otrasený a s tržnou ranou na tvári, predovšetkým si však obnovil zranenie väzov v pravom kolene a poškodil meniskus. Od tej doby zbiera po sekundách ďalšie potrebné štarty, aby mohol v prípade uzdravenia a postupu do baráže pomôcť tímu v zápasoch o extraligu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno