Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

VIDEO: Žiadna úcta k legendám. Krvavý Jágr skončil v nemocnici

Jaromír Jágr nedohral sobotňajší zápas českej WSM Ligy, v ktorom jeho Kladno zdolalo doma Havířov 3:1. Legendárneho hokejistu už v 3. minúte nešetrne narazil na mantinel útočník hostí Marek Sikora a zo stretnutia musel odstúpiť.

17.02.2018 20:30 , aktualizované: 21:50
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr na tréningu Kladna.
debata (16)

Jágr strávil na ľade 92 sekúnd, potom prišla na rad presilovka domácich. V nej ikonu českého hokeju zozadu tvrdo narazil Sikora a 46-ročný krídelník si pri páde udrel hlavu o hranu mantinela. Po náraze zostal bezvládne ležať na ľade, po apele hráčov k nemu pribehol tímový lekár a objavili sa aj nosidlá.

Otrasený Jágr sa nakoniec so zakrvavenou tvárou odobral za pomoci doktora na striedačku a potom zmizol v útrobách štadióna. Napriek protestom trénerov Kladna zostal zákrok nepotrestaný. Podľa českých médií Jágr po zápase zamieril do miestnej nemocnice s podozrením na otras mozgu. Ako informoval portál sport.cz, niektorí diváci vo chvíli, keď bolo zrejmé, že slávna 68-ka nebude pokračovať v hre, štadión v Kladne predčasne opustili.

Fenomenálny hokejista nastúpil na svoj piaty zápas v druhej najvyššej českej súťaži po príchode z NHL. V zámorí nedávno ukončil profiligovú kariéru ako druhý najproduktívnejší hráč histórie. Po návrate do rodnej krajiny si pripísal štyri asistencie v rovnakom počte zápasov.

Nastupuje však s poranenými väzmi v pravom kolene, ktoré ho limitovali aj v drese Calgary, pre zdravotné problémy sa naposledy objavil v zostave Flames 31. decembra proti Chicagu. Aj pre problémy so slabinami odohral Jágr v tejto sezóne v NHL iba 22 duelov s bilanciou gól a šesť asistencií.

Sikora: Bol od krvi

Mareka Sikoru, ktorý si za zákrok svoje vypočul od domácich fanúšikov, celý incident mrzel

„Bol to strašne nešťastný náraz. Asi sa udrel aj o hranu. Strašne ma to mrzí. Keď som to videl zo záznamu, tak to vyzeralo nepríjemne. Samozrejme som vedel, o koho ide. A je jedno, či to je Jágr alebo niekto iný,“ uviedol Sikora.

Chcel sa Jágrovi ospravedlniť, ale nebola k tomu podľa neho na ľade príležitosť.

„Chcel som ho poklepať, ale bolo okolo neho veľa ľudí, takže to poriadne nešlo. Išiel do šatne, bol od krvi. Samozrejme dúfam, že bude v poriadku a nebude z toho nič vážneho,“ dodal Sikora.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Česká Tipsport extraliga #HC Rytíři Kladno