Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr bol k spoluhráčom krutý. A nehanbil sa za to

Po odchode z NHL sa na jeho adresu zniesli len slová chvály. Hrajúca legenda, lámač rekordov, príkladná oddanosť k hokeju. V Česku jeho návrat vyvolal "Jágrmániu", fanúšikovia sa trhajú o lístky na druholigové Kladno.

02.02.2018 19:30
Jágr Foto:
Jaromír Jágr v drese Kladna.
debata (8)

Uznávaný kanadský komentátor Gord Miller, ktorý podľa iDnes.cz posledných 20 rokov nechýbal na žiadnom vrcholnom medzinárodnom podujatí, však zverejnil iný pohľad na českú legendu.

„Niektorí hráči z Pittsburghu a Washingtonu vám aj dnes povedia, že Jágr bol jeden z najhorších spoluhráčov, akého kedy mali,“ uviedol Miller v rozhovore pre TSN.

Päťdesiattriročný Miller má v zámorí veľkú reputáciu. Jeho hlas nechýba v posledných rokoch na žiadnom drafte, na juniorských MS, olympijských hrách či play off NHL. Podľa iDnes je jeho komentár k záveru Jágrovej kariéry o to viac prekvapivý.

„Jágr bol neskutočný hráč. Nie je však spravodlivé, aby sa zabúdalo, že dlhý čas vôbec nebol dobrý spoluhráč. Aj to je súčasť jeho odkazu v NHL,“ šokoval Miller a pokračoval:

„Mrzí ma to, ale občas bol veľmi krutý k svojim spoluhráčom a nehanbil sa za to. Pamätám sa, ako mal jeho spoluhráč Boyd Gordon z Washingtonu problémy s chrbtom. Nemohol vôbec sedieť, takže aj v lietadle radšej ležal, aby vydržal bolesť. Jágr za ním prišiel po jednom z tréningov a vraví: Nechceš radšej s hokejom skončiť? Nestojíš za nič.“

Kanadský komentátor uznáva kvality Jágra na ľade, aj podľa neho patrí do Siene slávy NHL. Tvrdí však, že Jágr mal aj druhú tvár, ktorú fanúšikovia nepoznali.

„V Pittsburghu sa nakoniec zbavili. Vo Washingtone ho v podstate venovali New Yorku Rangers. Nebolo jednoduché ho trénovať. Toto je druhá stránka v porovnaní s jeho fantastickými štatistikami. Nechcem ho súdiť, bol to talentovaný hráč, ale sú časti kariéry, kedy bol neznesiteľný,“ dodal Miller.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno