Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lintner: V kauze Országh sme našli riešenie. Pragmaticky a bez emócií

Najsledovanejšou hokejovou témou ostatných dní je (ne)uvoľnenie Vladimíra Országha na zimné olympijské hry do Pjongčangu.

23.01.2018 18:14
Richard Lintner Foto: ,
Richard Lintner.
debata (3)

Trojica Richard Lintner (šéf Tipsport Ligy), Miroslav Šatan (generálny manažér reprezentácie) a Martin Kohút (prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja) už v pondelok oznámila, že našla riešenie, aby mohol tréner Banskej Bystrice, ktorý je v národnom tíme asistentom kouča Craiga Ramsayho, cestovať do Pjongčangu.

Lintner: Som pragmatik

Tipsportligové kluby by mali vo štvrtok schváliť preloženie štyroch zo siedmich kôl, ktoré boli naplánované počas olympijských hier. Ak návrh odklepnú, prezident banskobystrického klubu Juraj Koval Országha uvoľní – hoci naďalej tvrdí, že súťaž mala byť počas trvania ZOH prerušená.

„Všetci sme tu na to, aby sme hľadali riešenia v akejkoľvek zložitej situácii. V pondelok sme našli kompromis, ktorý vo štvrtok predstavíme na spoločnom stretnutí výkonného výboru SZĽH a Pro-Hokeja. Verím, že túto tému tým pádom uzavrieme. Viac k tomu nemám čo povedať,“ reaguje Lintner.

Neutrpelo jeho ego, keďže bol zástancom toho, aby najvyššia súťaž naplno bežala počas olympijských hier?

„Tí, ktorí so mnou spolupracujú, dobre vedia, že do obchodných a športových rozhodnutí nevkladám emóciu, ale snažím sa byť pragmatický. Som rád, že aj moji partneri zmýšľajú rovnako a našli sme kompromis,“ dodáva.

Vladimír Országh. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Vladimír Országh Vladimír Országh.

Ťaháky exhibície až po zápase v Pjongčangu

Šéf Tipsport Ligy rieši v týchto dňoch aj iné záležitosti. V plnom prúde sú prípravy na februárový All Star Cup.

Lintner včera oznámil – po generálnym manažérovi Petrovi Bondrovi – ďalšie dve dôležité mená. Kapitánom slovenského výberu bude kapitán Dukly Trenčín – Branko Radivojevič. Z trénerskej lavičky tím povedie bývalý úspešný reprezentačný kouč – Ján Filc.

Exhibícia sa uskutoční v sobotu 17. februára a sily si v rámci nej zmerajú výbery Tipsport Ligy, českej extraligy, nemeckej DEL a nadnárodnej EBEL. Hrať sa bude populárnym systémom traja na troch na dva pätnásťminútové polčasy. Každý sa stretne s každým. O posledný zápas v rámci miniturnaja sa postarajú tímy slovenskej a českej ligy.

„Chceme súťažiť a víťaziť. Možnosť zložiť výber Tipsport Ligy a konfrontovať sa s našimi susedskými ligami je jedinečná. Všetci, ktorých sme oslovili, túto výzvu radi prijali,“ naznačuje Lintner. „Program bude dlhý, rozdelili sme ho na dve polovice. Prvá sa začne o 13.30, po slávnostnom otvorení a predstavení tímov od 16.45 bude nasledovať druhá polovica,“ dodáva.

V deň konania exhibície o 13.10 si slovenskí hokejisti na olympiáde v poslednom zápase základnej skupiny zmerajú sily so Slovinskom. Podľa Lintnera nehrozí časová kolízia, lebo tri najzaujímavejšie duely All Star Cupu sa odohrajú až po skončení súboja pod piatimi kruhmi.

Organizátori pripravujú aj zaujímavý sprievodný program. „Bude tam veľká fanzóna priamo pred štadiónom, kde sa budú konať tri koncerty. Pripravujeme veľa športových atrakcií – vrátane umelej plochy,“ tvrdí Lintner.

Šesťdesiatšty­riročný Filc sa na návrat na lavičku teší. „Je fajn dostať sa opäť do hokejového prostredia. Táto akcia je zaujímavá svojím obsahom. Verím, že aj v čase olympijského turnaja prinesie toto podujatie iný pohľad na hokej aj našu najvyššiu súťaž,“ tvrdí kouč majstrov sveta z Göteborgu 2002.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #Miroslav Šatan #Pjongčang 2018 #Martin Kohút