Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Laco po príchode do Sparty: Chcem byť brankárskou jednotkou

Slovenský hokejový brankár Ján Laco absolvoval v stredu popoludní prvý tréning s novými spoluhráčmi. Do konca prebiehajúcej sezóny bude pôsobiť v pražskej Sparte, kde sa chce pobiť o post jednotky.

27.12.2017 09:54 , aktualizované: 19:38
debata

„Som tu, aby som mužstvu čo najviac pomohol. Verím, že spolu s mojimi brankárskymi kolegami vytvoríme dobrú partiu a pozdvihneme Spartu,“ povedal skúsený slovenský gólman tesne po príchode do pražského klubu, kde bude o svoje miesto bojovať s Fínom Samim Aittokalliom a mladým českým brankárom Davidom Honzíkom.

Laco prišiel do Sparty výmenou za českého obrancu Tomáša Dvořáka a útočníka Jiřího Smejkala.

„Už dlhší čas sme sa snažili zvýšiť konkurenciu na brankárskom poste a teraz sa nám konečne podarilo získať kvalitného a skúseného brankára. V tejto chvíli máme v tíme troch brankárov, ale táto situácia sa, samozrejme, môže zmeniť do konca prestupového termínu,“ uviedol športový manažér Sparty Michal Broš pre klubovú stránku.

Skúsený Slovák privítal možnosť vymeniť dres Chomutova za ten sparťanský. „V Chomutove som bol s určitými vecami nespokojný. Prvá štvrtina súťaže nám vyšla, ale potom nás dobehli nejaké veci, ktoré v klube nefungovali od začiatku. Postupom času som rozmýšľal aj nad zmenou. Som rád že prišla a dúfam, že mi pomôže,“ citoval Laca portál idnes.cz

Slovenský reprezentant nastúpil v aktuálnej sezóne v 26 stretnutiach, v ktorých dosiahol 88,8-percentnú úspešnosť zásahov a priemer 2,89 inkasovaného gólu na zápas.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco #HC Sparta Praha #Piráti Chomutov