Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nepriestreľný Janus žiaril v Lige majstrov: Aj v odvete sme boli lepší

Hokejisti Liberca vyhrali štvrťfinále Ligy majstrov v Zürichu 2:0 po samostatných nájazdoch a napriek domácej prehre 0:1 dokázali postúpiť medzi najlepšie štyri tímy súťaže. V boji o finále sa Bílí Tygři stretnú so švédskym klubom Växjö, ktorý postúpil cez Bern.

13.12.2017 08:15
Janus Foto: ,
Jaroslav Janus bol oporou Liberca v štvrťfinále Ligy majstrov.
debata

Výhra a postup Liberca do semifinále mali výrazný slovenský rukopis. Hlavnou hviezdou odvetného duelu v Zürichu bol reprezentačný brankár SR Jaroslav Janus, ktorý v riadnom hracom čase a predĺžení neinkasoval a navyše vychytal všetky samostatné nájazdy.

Jeho krajan Martin Bakoš bol jedným z dvojice strelcov, ktorí sa presadili v drese hostí v nájazdoch.

Liberec tak pokračuje v Lige majstrov v spanilej jazde. V osemfinále vyradil obhajcu trofeje Frölundu aj napriek tomu, že doma prehral prvý zápas 2:3.

V dvojzápase s Zürichom padli len dva góly, na čom mali veľkú zásluhu brankári oboch tímov. Janus prišiel do Liberca len pred mesiacov, ale okamžite sa stal oporou mužstva.

Dvadsaťosemročný gólman bol bez angažmánu po tom, ako v októbri opustil káder Slovana Bratislava.

„Pre fanúšikov to asi nebol najkrajší zápas na sledovanie, určite im chýbali góly. Ale my sa tešíme z postupu a to je hlavné. Do Švajčiarska sme prišli sebavedomí, nerobili sme chyby, hrali disciplinovane. Našu úlohu sme splnili,“ tešil sa Janus po zápase.

Liberec bol podľa neho lepším mužstvom v oboch zápasoch: „Naše sebavedomie pramenilo z nášho výkonu v prvom zápase. Hoci sme ho prehrali, boli sme lepším tímom. Myslím, že aj v odvete sme mali viac z hry.“

Český hokej má v semifinále Ligy majstrov dvojnásobné zastúpenie. Okrem Liberca postúpil aj Třinec, ktorý vyradil Brynäs IF a v boji o finále ho čaká fínska Jyväskylä.

„Liga majstrov má svoju prestíž. Hráči sa v nej môžu ukázať a zabojovať o prípadný angažmán v iných európskych kluboch. Bolo by zaujímavé, ak by sa do finále dostali dva české tímy. Je to reklama aj pre českú ligu,“ dodal Janus.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Janus #Liga majstrov v hokeji #Bílí Tygři Liberec