Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Vancouver ho stále škrie. Víťaz Stanleyho pohára Cibák ukončil kariéru

Aktívna kariéra slovenského hokejového útočníka Martina Cibáka sa skončila. Informuje o tom sobotňajšie vydanie denníka Šport.

18.11.2017 12:02
Martin Cibák, Tomáš Rolínek Foto: ,
Martin Cibák uniká Čechovi Tomášovi Rolínkovi v zápase proti Česku na olympijskom turnaji vo Vancouvri 2010.
debata

Tridsaťsedemročný center v uplynulej sezóne pôsobil v rodnom Liptovskom Mikuláši. „Nechcel som o tom veľmi hovoriť do médií, ale áno, končím. Nastal čas. Myšlienku na koniec som v sebe nosil dlhšie. Strácal som motiváciu, vďaka iným aktivitám som bol časovo vyťažený. Navyše, onedlho sa stanem dvojnásobným otcom, chcem sa viac venovať rodine. I preto to nebolo ťažké rozhodovanie,“ povedal Cibák pre Šport.

Najväčším Cibákovým úspechom je zisk Stanleyho pohára – v severoamerickej NHL triumfoval v ročníku 2003/2004 v drese Tampy Bay Lightning. Cibákovými spoluhráčmi vtedy boli Martin St. Louis, Vincent Lecavalier či Brad Richards.

Martin Cibák so Stanley Cupom na Slovensku. Foto: Pravda, Roman Benický
Martin Cibák Martin Cibák so Stanley Cupom na Slovensku.

„Na obdobie v Tampe spomínam rád. Pri triumfe v zámorí som si najprv neuvedomoval, čo som dosiahol. Myslel som si, že sa to bude opakovať každý rok. K vrcholom kariéry radím štarty v reprezentačnom drese. Do nároďáku sa v tom čase všetci tešili. Boli sme skvelá partia,“ skonštatoval Cibák.

Defenzívne ladený stredný útočník bol súčasťou národného tímu aj na zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouveri. V súboji o bronz Slováci po II. tretine viedli nad Fínmi 3:1, napokon im podľahli 3:5.

„Obrovská smola. Chyby sa však robia. Mrzí ma to o to viac, že naše legendy ako Zdeno Chára si olympijskú medailu zaslúžili. Je to smutné, ale život ide ďalej. Musia sa z toho poučiť aj ďalšie generácie. Hokej je krásny šport, ktorý prináša nielen radostné okamihy,“ uzavrel Martin Cibák, ktorý pôsobil aj v Plzni, Košiciach, Olomouci, Zlíne, vo Švédsku vo Frölunde a Södertälje a v štyroch kluboch KHL (Spartak Moskva, Čerepovec, Nižnekamsk, Podoľsk).

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Martin Cibák