Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sovietska legenda debutovala v drese Litvy. Vo veku 45 rokov

V 45 rokoch si slávny hokejový obranca Darius Kasparaitis odbil premiéru v litovskej reprezentácii. Niekdajší reprezentant Sovietskeho zväzu a Ruska, ktorý má v zbierke kompletnú sadu medailí z olympijských hier, nastúpil na turnaji v Klajpede proti Estónsku a gólom a dvoma asistenciami prispel k výhre 7:2.

12.11.2017 11:43
Darius Kasparaitis Foto: ,
Darius Kasparaitis si zahral za Sovietsky zväz, Rusko i Litvu.
debata

„Na strieľanie gólov tu nie som, mojou úlohou je brániť,“ komentoval svoj strelecký príspevok bývalý obranca NY Islanders, NY Rangers, Pittsburghu a Colorada. Nekompromisný bek odohral v NHL cez 900 zápasov.

Do roku 2009 hral KHL za Petrohrad. Potom krátko pôsobil v jeho realizačnom tíme a na ľad sa vrátil až v sezóne 2013/14, keď naskočil do litovskej ligy.

Aj keď v domácej súťaži za posledné štyri roky toho veľa nenahral, objavil sa v reprezentácii, za ktorú by rád hral aj na budúci rok na MS I. divízie skupiny B v Kaunase.

„Dlho som nehral, ale cítil som sa výborne. Hlavné je, že sme vyhrali. Je fajn, že viem, ako na tom som a že stále môžem hrať na tejto úrovni, keď budem zdravý a budem mať chuť,“ vravel Kasparaitis.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Litva #Sovietsky zväz #Darius Kasparaitis