Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Likvidačný faul na Deja. Teatrálne tam robil kotrmelce, tvrdí vinník

Hokejový útočník Rastislav Dej z HC Vítkovice Ridera bude kvôli poranenému kolenu po zákroku zlínskeho kapitána Ondřeja Veselého mimo hry dva až tri mesiace. Podľa webu ostravského tímu si musí 29-ročný slovenský reprezentant vyliečiť hneď niekoľko zranení. Detailná lekárska prehliadka odhalila natrhnuté postranné i krížne väzy a poškodený meniskus.

20.10.2017 14:33
debata

Zatiaľ čo Rastislav Dej musí na hokej na dlhší čas zabudnúť, Ondřej Veselý vyviazol pri riešení nešetrného zákroku z utorkového duelu Zlín – Vítkovice (3:7) s trestom na tri zápasy.

„Ako sa môžem cítiť? Čaká má operácia, ortéza, barle a dlhá rekonvalescencia. Po tých všetkých vyšetreniach sme dospeli k tejto variante, takže si na čas od hokeja oddýchnem. Je to škoda, ale aj taký je hokej,“ vyhlásil sklamaný Dej.

„Ja si myslím, že celá situácia bola veľmi nešťastná a zbytočná. Bol tam ofsajd, stalo sa to po odpískaní. Neprestal som sa úplne sústrediť, videl som, že na mňa ide, ešte som chcel uhnúť. Bol to nešťastný stret a už sa k tomu nechcem vracať. Stalo sa a už sa s tým nedá nič robiť,“ dodal.

Ešte o niečo horšie pri známej diagnóze vyznievajú výroky Veselého o tom, že Dej následky stretu zveličil.

„Tým, že som mu zasiahol nohu a začal tam robiť kotrmelce, zákrok vyzerá hrozivo. Inak to bol úplne bežný stret. Nechcem ho odsudzovať, že by tam hral divadlo, ale keby spadol a zdvihol sa, nič z toho nebude. Tým, že sa tam začal válať, vypadalo to teatrálne,“ uviedol pre Zlínský deník veterán Veselý.

Dej nechcel úvahy súpera rozoberať a komentovať. „Avšak bol som riadne prekvapený z toho, čo som si potom v médiách prečítal. Dá sa povedať, že ma to i nahnevalo. Chýba mi určitá úcta. Pokiaľ niekomu v súboji takmer odrazím koleno, tak potom verejne priznám chybu, ospravedlním sa a prijmem trest. Slová o teatrálnosti sú zbytočné,“ vravel slovenský reprezentant.

Vedenie Ridery nebolo s výškou trestu pre Veselého spokojné. „Trest na tri zápasy za takéto vážne ohrozenie zdravia protihráča mi vôbec nepríde adekvátny,“ nechal sa počuť generálny manažér a hlavný tréner tímu Jakub Petr.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česká Tipsport extraliga #Rastislav Dej #HC Vítkovice