Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ani NHL, ani KHL. Jágr začne sezónu v II. lige

Ani zámorská NHL, ani nadnárodná KHL. Jaromír Jágr sa rozhodol, že sezónu začne v materskom Kladne. V tíme, ktorého je majiteľ a ktorý pôsobí v druhej najvyššej českej súťaži WSM lige.

26.09.2017 13:06
debata
Jaromír Jágr nastúpi v sobotu za Kladno,... Foto: SITA/AP, FRANK FRANKLIN II
Jaromír Jágr Jaromír Jágr nastúpi v sobotu za Kladno, ktorého je majteľom.

Prvý zápas ho čaká v sobotu, keď Rytíři nastúpia na domácom ľade proti Přerovu. Na striedačke Kladna šéfuje Pavel Patera, ktorý sa s Jágrom dobre pozná z pôsobenia v národnom tíme ČR.

„Nijako špeciálne to neprežívame. Čakáme, až Jarda príde a kedykoľvek to bude, veľmi radi ho privítame. Konečné rozhodnutie je na ňom. Keď príde v sobotu hodinu pred zápasom, tak ho veľmi radi do zostavy zapracujeme,“ uviedol Patera v rozhovore pre iDnes.cz.

Patera potvrdil, že s 12-násobným držiteľom Zlatej hokejky pre najlepšieho českého hokejistu počíta do prvej formácie. A to aj napriek tomu, že Jágr nechce hrať v elitných útokoch.

„No tak to zrejme u nás bude mať smolu. Pretože my ho do prvého útoku určite dáme. Vieme, s kým nastúpi, ale detaily si zatiaľ necháme pre seba,“ vravel kouč Kladna.

Jágr s mužstvom absolvoval niekoľko tréningov. „Vyzerá rovnako ako každý rok. Takže dobre. Ale radšej by som ho videl v zápase než na tréningu. Samozrejme, že by sme Jardovi všetci priali, aby v NHL zlomil ten zápasový rekord. Ale ako tréner Kladna som rád, že bude hrať za nás,“ dodal Patera.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno #WSM liga