Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Krutý koniec. Treťjakovho predchodcu zavraždila vlastná dcéra

V Moskve bol zavraždený bývalý brankár sovietskej hokejovej reprezentácie, predchodca slávneho Vladislava Treťjaka. Viktora Tolmačova našli mŕtveho vo svojom byte. "Kvôli podozreniu vraždy bola zadržaná jeho dcéra, ktorá mesiac žila s mŕtvolou," informoval denník Moskovskij komsomolec na svojom webe.

25.09.2017 08:12
debata
Američan Mark Johnson a Viktor Tolmačov v akcii. Foto: SITA/AP
Viktor Tolmačov Američan Mark Johnson a Viktor Tolmačov v akcii.

Sedemdesiatosem­ročný Tolmačov, ktorý sa preslávil v 60. rokoch, žil v jednoizbovom byte s 55-ročnou dcérou, ktorá podľa príbuzných údajne nikdy nepracovala a vlastný byt predala, keď sa nasťahovala k chorému otcovi.

Vraždu zistili v piatok, keď miestny policajt overoval upozornenie, že Tolmačov o sebe už dlhší čas nedal vedieť. Policajt na danej adrese zazvonil, otvorila mu dcéra a tvrdila, že otec je dovolenke na Ukrajine. Pochôdzkár však ucítil nepríjemný zápach a keď sa dostal do bytu, našiel na pohovke mŕtvolu v rozklade.

Pitva potvrdila násilnú smrť v dôsledku bodných a rezných rán a vyšetrovatelia proti žene vzniesli obvinenie z vraždy. K skutku sa už mala aj priznať.

Tolmačov sa v roku 1962 stal brankárom hokejového klubu CSKA, v drese ktorého päťkrát oslavoval majstrovský titul. Ale v roku 1969 sa pohádal s trénerom, prestúpil do iného klubu a tri roky neskôr ukončil kariéru.

Za reprezentáciu odohral desať zápasov. Na jeho miesto v bránke CSKA nastúpil v roku 1969 vtedy len 17-ročný Vladislav Treťjak.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #zborná #Vladislav Treťjak #Viktor Tolmačov