Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr si možno zahrá v prvej lige. Na návrat kráľa sme pripravení, znie z Kladna

Dva týždne zostávajú do začiatku najkvalitnejšej hokejovej ligy NHL a český veterán Jaromír Jágr stále nemá jasno v tom, či bude jej súčasťou.

21.09.2017 14:18
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr na jednom z tréningov českej reprezentácie.
debata

Podľa informácií webu idnes.cz je reálne, že sa 45-ročný útočník čoskoro objaví v drese materského Kladna, ktoré pôsobí v druhej najvyššej českej súťaži. S tímom, ktorého je majiteľ, už absolvoval dva tréningy.

„Na prípadný návrat kráľa sme náležite pripravení. Všetko záleží na Jaromírovi. Ja môžem len povedať, že formality, ktoré musíme splniť, dokážeme vyriešiť v priebehu chvíle,“ uviedol hovorca klubu z Kladna Vít Heral.

Ak chce najproduktívnejší Európan v histórii NHL nastúpiť za Kladno, musí s klubom podpísať kontrakt, nechať ho zaregistrovať na Českom zväze ľadového hokeja a prejsť lekárskou prehliadkou. Nič z toho by pre Jágra a samotný klub nemal byť problém.

V prípade, že sa 12-násobný držiteľ Zlatej hokejky pre najlepšieho českého hokejistu rozhodne za Kladno nastúpiť, pravdepodobne sa v prvom zápase predstaví pred vlastnými fanúšikmi. Mužstvo čaká šnúra štyroch domácich zápasov, najbližší odohrajú už v sobotu 23. septembra proti Ústí nad Labem.

„Povedali sme mu, aby s nami pred stretnutím absolvoval aspoň štyri tréningy. To bola naša jediná podmienka. Vo štvrtok síce na tréningu nebol, ale v pondelok a utorok áno. S tímom ich absolvoval od začiatku až do konca,“ prezradil pre TV Nova kouč Kladna Miloslav Hořava.

Jaromír Jágr vo farbách Floridy Panthers. Foto: SITA/AP, Wilfredo Lee
Jaromír Jágr Jaromír Jágr vo farbách Floridy Panthers.

Jágrové priority sa naďalej nemenia. Túži zostať v zámorskej NHL, no nevylučuje ani prípadný návrat do Európy. Tento týždeň sa v médiách objavili správy, že má o neho vážny záujem ruský Neftechimik Nižnekamsk z Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Pre legendárneho rodáka z Kladna je táto súťaž zaujímavá.

„Chcem nastúpiť na olympiáde, preto je pre mňa KHL lákavá v prípade, ak nebudem hrať v NHL. Keď sa chcem dostať do zostavy národného tímu v Pjongčangu, musím hrať v najlepšej lige z tých, ktoré budú k dispozícii. A tou je KHL,“ povedal Jágr podľa hokej.cz. Stále však čaká na zámorskú ponuku. „Existujú tri či štyri kluby, s ktorými rokujeme. Kým nebudem mať jasno o NHL, v Európe sa rozhliadať nebudem,“ dodal Jágr.

V profilige sú momentálne v plnom prúde prípravné kempy. Skúšku v zámorí absolvovať nechce. „Za 25 rokov ma všetci museli dostatočne spoznať, aby si urobili názor. Je potrebné skúmať najmä mňa? Príde mi to zábavné,“ doplnil Jágr.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #HC Rytíři Kladno