Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klubová méta je desiatka. Konrád: Prvá ma nerozhádzala

Má za sebou nevídaný týždeň. V utorok ho išlo od hnevu roztrhnúť a z Plzne odchádzal s desaťgólovou nádielkou. V piatok a v nedeľu si však dvoma čistými kontami napravil povesť jedného z najlepších brankárov českej hokejovej extraligy. "Samozrejme, že ma nuly potešili, ale dôležité bolo najmä vyhrať a chytiť sa, aby nám nesvietila nula na konte získaných bodov," tvrdí slovenský reprezentant Branislav Konrád (29).

21.09.2017 04:30
debata
Branislav Konrád po inkasovanej desiatke v... Foto: SITA, Martin Havran
Konrád reprezentácia Branislav Konrád po inkasovanej desiatke v Plzni vychytal dva shutouty.

Kedy ste naposledy vychytali dve nuly po sebe?

Hádam pred deviatimi rokmi, ešte v prvej sezóne za Slovan. Teda aspoň sa mi tak marí. Odvtedy si na také čosi nespomínam. Som rád, že mi to vyšlo a všetci veríme, že v tom budeme pokračovať a posunieme sa v tabuľke vyššie.

Nuly vám dvihli náladu. Aká bola po prehre 0:10 v Plzni?

Bolo to nepríjemné. Najprv sa snažíte, aby ste inkasovali čo najmenej gólov, potom vás to hnevá, ale po zápase ostane už len rezignácia. Nie je to bohvie čo, ale dobre sme sa z toho oklepali. Povedali sme si, že takto to ďalej nepôjde a odvtedy nám to zatiaľ vychádza na sto percent.

Potrebovali ste po nepríjemnom debakli povzbudiť?

Snažil som sa tým vôbec nezaťažovať. Dostal som desať gólov, to je fakt, ale hodil som to za hlavu. Povedal som si, ide sa ďalej. Len som potreboval trochu naštartovať hlavu, čo sa podarilo. Bol som v kontakte aj s mentálnym koučom Peťom Bielikom, ktorého poznám aj z reprezentácie.

Zažili ste už zápas podobný tomu minulotýždňovému?

So Slovanom sme raz prehrali v Skalici 0:10, ale dva góly vtedy dostal môj náhradník. Inak si desinu nepamätám ani zo žiackych kategórií. Všetko je však v živote raz prvýkrát.

Aké má Olomouc ciele v aktuálnom ročníku?

Chceme sa v prvom rade dostať do play off, aspoň do predkola. Hlavný cieľ je teda skončiť v prvej desiatke. Káder ostal takmer nezmenený, má približne rovnakú úroveň ako v minulej sezóne. Vtedy sme sa do play off tesne nedostali, tak všetci veríme, že teraz to vyjde.

Čo individuálne méty?

Žiadne špeciálne. Ako každý, chcem chytať a vyhrať čo najviac zápasov. Pomôcť mužstvu k postupu do desiatky. Pjongčang? Všetci sa ma na olympiádu pýtajú, ale ja na ňu nemyslím. Ešte sa len začala sezóna a olympiáda je veľmi ďaleko. O nominácii bude rozhodovať aktuálna forma v januári, nie to, čo sa deje teraz. Bolo by určite pekné, dostať sa do kádra, ale nebudem vôbec uvažovať nad tým, aké sú moje šance.

Ako sa vám pozdáva nový reprezentačný tréner Craig Ramsay?

Urobil si poriadok. Presne vie, čo chce. Bude len na nás, aby sme to plnili. Samozrejme, za jeden-dva dni sme toho veľa nenatrénovali, hoci sme si povedali, čo máme robiť i pozreli video. Viac sa ukáže, až keď bude tím dlhšie pokope. Až pred olympiádou či MS sa uvidí, ako to bude fungovať.

Čo hovoríte na nového trénera brankárov Jána Lašáka?

Na reprezentačnej úrovni je úloha trénera brankárov najmä o psychickej podpore. U zrelých brankárov ťažko niečo meniť v ich štýle, prípadne natrénovať niečo nové. Jeho úlohou bude pripraviť nás vždy čo najlepšie na konkrétny zápas. Myslím si, že Janko je na to správny typ. Malo by to fungovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Česká Tipsport extraliga #Branislav Konrád #HC Olomouc