Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najskôr desiatka, potom shutout. Konrád: Pomohol aj mentálny kouč

Z hokejové pekla priamo do raja. Slovenský reprezentačný brankár Branislav Konrád mal leví podiel na triumfe Olomouca 3:0 nad Liberom v piatkovom zápase českej hokejovej extraligy. Čisté konto vychytal po tom, ako v predchádzajúcom stretnutí inkasoval až desať gólov.

16.09.2017 12:06
debata
Branislav Konrád v reprezentačnom drese Slovenska. Foto: SITA/AP, Dmitri Lovetsky
Branislav Konrád Branislav Konrád v reprezentačnom drese Slovenska.

Desiatku dostal od hráčov Plzne. Jeho náhradník ho nemohol vystriedať, pretože nemal vhodnú farbu brankárskych nohavíc. A tak si Konrád musel vypiť kalich horkosti až do dna. Hneď v nasledujúcom súboji však ukázal veľkú mentálnu silu.

„Priznám sa, že po nevydarenom zápase som volal aj mentálnemu koučovi. Pomohol mi, veľmi pekne mu ďakujem,“ vravel Konrád v rozhovore pre idnes.cz.

Čisté konto bolo pre neho balzamom na ubolenú dušu. „Na hlavu to bolo dosť ťažké, ale naposledy, keď som inkasoval desať gólov, pamätám si, že sme ďalší zápas vyhrali tiež 3:0 a ešte z toho bol na konci titul. Snažil som sa myslieť pozitívne a nemyslieť na to, čo bolo,“ pokračoval.

Víťazný gól Olomouca do siete Liberca strelil útočník Marek Laš. „Víťazstvo ma teší najmä kvôli Braňovi. Po zápase s Plzňou o nás mohol otrieskať hokejky, ale neurobil tak. Povzniesol som sa nad to celkom s kľudom,“ ocenil Laš.

Konráda pochválil aj olomoucký asistent trénera Zdeněk Moták: „Ak by som mal vypichnúť niekoho výkon, tak to bolo Braňo, ktorý nás podržal. Predviedol 23 zákrokov, z toho tri vo vyložených šanciach súpera.“

Po vysokej prehre s Plzňou absolvovali hráči dlhé pohovory s vedením klubu a rozbory u videa. „Na chalanov bol tlak. Avšak dokázali hrať vyrovnanú partiu s finalistom uplynulej sezóny, takže hádam nám to pomôže. Výhru sme potrebovali, veď sme prehrali prvé tri zápasy. Snažili sme sa dať dohromady a zabrali sme naplno,“ tešil sa Konrád.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česká Tipsport extraliga #Branislav Konrád #HC Olomouc