Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V českej extralige potrestali rozhodcu. Vážne chyby ho poslali do nižšej súťaže

Českého hokejového rozhodcu Roberta Čecha dočasne vyradili z nominačnej listiny pre tamojšiu extraligu a v ďalších týždňoch bude viesť zápasy prvej ligy.

12.09.2017 14:13
Hokej, rozhodca, rozhodcovia, faul Foto:
Ilustračné foto
debata

Komisia rozhodcov ho potrestala za chyby, ktorých sa dopustil v zápasoch prvého a druhého kola najvyššej súťaže.

Čech bol jedným z hlavných arbitrov, ktorí riadili piatkový zápas Jihlavy s Mladou Boleslavou a nedeľňajší súboj Olomouca s Vítkovicami. Po dueloch zástupcovia Mladej Boleslavi a Olomouca podali oficiálnu sťažnosť. Šéf komisie rozhodcov Vladimír Šindler potvrdil, že rozhodca sa v zápasoch dopustil vážnych chýb.

„Ide o viacero chýb,“ uviedol Šindler. „Rozhodne nejde o to, že by bol Čech preradený na týždeň. Bude to minimálne do reprezentačnej prestávky,“ poukázal Šindler na skutočnosť, že potrestaný rozhodca sa do extraligy nevráti skôr než v polovici novembra.

V Jihlave Čech a René Hradil napríklad zle posúdili situáciu v predĺžení, keď bol najskôr faulovaný Jakub Klepiš a z protiútoku Tomáš Jiránek rozhodol o výhre Dukly.

V Olomouci vyvolala emócie situácia v tretej tretine, keď najprv hostia skórovali v 54. minúte, pričom jeden z rozhodcov zdvihol ruku a signalizoval faul. Druhý však gól uznal. Čech viedol zápas spoločne s Oldřichom Hejdukom. O minútu neskôr domáci žiadali uznanie presného zásahu Romana Vlacha, ktorý však skóroval do posunutej bránky. V tomto prípade rozhodcovia podľa Šindlera neuznali gól správne.

„Bol to správny verdikt. Bránka bola posunutá predtým, ako hráč vystrelil na bránku. Gól do posunutej bránky sa môže uznať, ale len za predpokladu, že nebola posunutá v momente strely,“ uviedol Šindler a dodal, že následne mali hráči Olomouca dostať trest za nešportové správanie.

debata chyba
Viac na túto tému: #česká extraliga #Robert Čech