Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strelecký objav novej sezóny. Marcinko opäť dvakrát skóroval za Třinec

Nikdy nepatril k vyhláseným strelcom a slovenský hokejista Třinca Tomáš Marcinko nemení názor ani po ďalších dvoch presných zásahoch do siete Plzne.

10.09.2017 19:47
Tomáš Marcinko Foto: ,
Tomáš Marcinko.
debata

Nová posila má po úvodných dvoch kolách na konte štyri góly a slezskému tímu sa možno rodí nečakaný kanonier.

„Som vďačný za každý gól. Ale v prvom kole som dal dva a prehrali sme. Takže to bolo absolútne zbytočné. Keď nemáte na konte výhru, góly a prihrávky sú nanič,“ uviedol odchovanec Košíc, ktorý pri predchádzajúcom extraligovom angažmáne v Pardubiciach dal v každej z oboch sezón po sedem gólov.

Nedeľňajšie stretnutie mohol ukončiť aj hetrikom. Pri plzenskej presilovke bol s pukom na hokejke v útočnom pásme v pozícii, v ktorej sa dalo strieľať na bránku, ktorú namiesto gólmana strážil obranca. Ale neskóroval.

„Asi som sa ho bál viac ako brankára a trochu som vymýšľal, v každom prípade sa tá akcia skončila gólom Adamského. Vôbec som neuvažoval nad hetrikom, prioritou bolo udržať výsledok a puk v pásme,“ uviedol Marcinko.

Svoje góly zatiaľ dáva z blízkosti bránkoviska. „Snažím sa pohybovať v tých miestach. Bol som v správny čas na správnom mieste,“ povedal Marcinko, ktorý okrem dôrazu ukázal i šikovnosť a pri góle na 4:0. Brankára Svobodu vycvičil ukážkovou sťahovačkou. „Ani neviem, čo som tam spravil,“ smial sa Marcinko. „Skúšal som niečo urobiť a skončilo to v bránke. Nebolo to nič plánované.“

Góly na domácom ľade ho uspokojili viac. „Človek si to doma viac užije. Už príprava bola príjemná, ľudia chodili aj na Ligu majstrov,“ pokračoval Marcinko.

Třinec sa v tretej časti snažil nedopustiť ďalšiu bodovú stratu ako v Brne, keď prišiel o vedenie 4:2 a padol v nájazdoch. „Už sme si to nemohli dovoliť stratiť. Išli sme za víťazstvom, mali sme rešpekt k súperovi, Brno pre nás bolo v tomto smere poučením. Plzeň potvrdila, že bude ťažkým súperom, dlho odolávala, kým sme ju zlomili,“ uzavrel Marcinko.

Česká extraliga – 2. kolo:
HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) – T. Marcinko 2+1, Dravecký (obaja Třinec) 0+2
HC Sparta Praha – HC Dukla Jihlava 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Mountfield Hradec Králové – HC Kometa Brno 2:4 (0:1, 1:3, 1:0) – M. Haščák 1+0, Čiliak (obaja Brno) odchytal celý zápas
HC Olomouc – HC Vítkovice Ridera 2:4 (0:0, 0:1, 2:3) – D. Buc 0+1, B. Konrád (obaja Olomouc) odchytal celý zápas, Dej (Vítkovice) 0+1
Aukro Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC Verva Litvínov – Bílí Tygři Liberec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Marcinko #HC Oceláři Třinec