Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poďme spolu lietať. Graňákov Hangair to umožní

Od prvotnej myšlienky po uvedenie do prevádzky uplynulo takmer päť rokov.

04.09.2017 16:17
Dominik Graňák Hangair Foto: ,
Dominik Graňák v hale Hangair.
debata

Na mieste niekdajšieho starého vajnorského letiska, kde pred rokom ešte nebolo nič, stojí dnes Hangair. Športová hala s rozlohou 1600 metrov štvorcových. Presnejšie adrenalínová akadémia, ponúka aj netradičné vyžitie pre deti i dospelých, ktoré inde nenájdete.

Symbolicky – v prvý deň nového školského roka ju partia nadšencov, ktorá smelému projektu vdýchla život, predstavila médiám. Oddnes je otvorená pre verejnosť. Hlavným investorom je Dominik Graňák, slovenský hokejový reprezentant. Náklady na halu, ktorej šéfuje jeho brat Adam, vyšli na 1,5 milióna eur.

„Pôvodne sme Hangair plánovali otvoriť začiatkom roka, zdržala nás administratívna náročnosť, na ktorú sme neboli pripravení. Hala je už skolaudovaná, tohto dňa sme sa už nevedeli dočkať. Ide o unikátne športovisko, akých je v Európe len zopár. Inšpiráciu z podobných zariadení v USA sme sa snažili preniesť do našich podmienok. Návštevníci si môžu vyskúšať skejtbording, saltá na trampolíne, skoky na lyžiach, snouborde z 9-metrovej veže do penového bazéna. Srdcom haly je rampa s tromi umelými skokmi. Dva so snouflexovým povrchom sú vhodné pre lyže a snoubord, jeden s podkladom z brezovej preglejky pre BMX, kolieskové korčule a skejtbord. Kombinácia netradičných cvičísk a tradičných gymnastických prvkov rozvíja všestrannosť a umožňuje príťažlivý aktívny oddych,“ načrtáva Adam Graňák.

Dominik Graňák v hale Hangair. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Dominik Graňák v hale Hangair Dominik Graňák v hale Hangair.

Medzitým sa jeho hokejový brat Dominik chystá názorne predviesť jednu z možných aktivít – na snoutubingovom kolese sa spúšťa z veže – a dopadá do molitanu. „Kto chce, môže si to vyskúšať,“ pozýva.

„Všetci sa tešíme, že už otvárame. Budeme radi, keď si sem nájde cestu čo najširší okruh ľudí. Dôraz je na gymnastickej príprave, gymnastika je základ všetkých športov. Aj v mojich hokejových začiatkoch sme v príprave využívali gymnastické tréningy. Máme štyri trampolíny, tri olympijské, jednu na freestyle. K malej skejtovej rampe by sme chceli pridať ešte jednu vonku, pribudne aj lezecká stena. Kto chce, môže využiť aj posilňovňu na silový tréning. Multifunkčný priestor je vystlaný gymnastickým kobercom, môže slúžiť na aerobik, jógu i modernú gymnastiku. Časť budúcoročnej letnej prípravy absolvujem tu. Po roku uvidíme, či koncept dáva zmysel. Verím, že áno,“ prízvukuje vicemajster sveta z roku 2012.

Športovým riaditeľom je Milan Purdeš, známy slovenský vejkbordista, do užšieho vedenia patrí aj Tomáš Leiblinger.

Dominik Graňák v hale Hangair. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Dominik Graňák Hangair Dominik Graňák v hale Hangair.

Hangair je otvorený denne od 10.00 do 23.00, vstupné je rôzne – od 2 eur po 14,90 podľa zóny, ktorú návštevník využije a času, ktorý tam strávi. Pre deti do dvanásť rokov je 25-percentná zľava.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Graňák