Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od play off má formu ako hrom. Čiliak žiari v Lige majstrov

Slovenský hokejový brankár Marek Čiliak bol hviezdou českého tímu HC Kometa Brno v prvých dvoch zápasoch Ligy majstrov 2017/2018. Dvadsaťsedemročný rodák zo Zvolena vychytal pre klub, s ktorým v minulej sezóne získal titul majstra ČR, dve víťazstva na klziskách súperov.

28.08.2017 16:35
Marek Čiliak Foto: ,
Marek Čiliak v reprezentácii SR.
debata

Kometa v Nórsku zdolala miestny Stavanger Oilers 2:1, vo fínskom Kuopiu si poradila s KalPou 4:2. Čiliakova úspešnosť zákrokov sa pohybovala jemne pod úrovňou 94 percent.

„Sme spokojní, šesť bodov je super. V Stavangeri na mňa išlo len asi 15 striel, bol som celkom mimo tempa. Snažil som sa stále koncentrovať. V stretnutí sme boli jasne lepší, mali sme viac šancí a mohli sme vyhrať aj väčším gólovým rozdielom,“ vravel pre oficiálny klubový web Čiliak a dodal:

„Celkovo to bol skôr defenzívny duel a som rád, že sme ho zvládli. Vo Fínsku to bolo niečo iné. Zachytal som si, čo mi maximálne vyhovovalo. Zápas mal výborné tempo, skvelú úroveň. Súper bol rýchly, často strieľal. Musím povedať, že to bol náš najlepší zápas z celého prípravného bloku.“

Slovenský brankár v službách českého tímu je známy tým, že nerád cestuje. Obzvlášť nemá v láske leteckú prepravu. „Lietadlo naozaj nemusím, ale zvládol som to v pohode. Presuny boli síce náročné, ale šlo to celkom dobre,“ pokračoval Čiliak.

Už tento týždeň čakajú na Kometu ďalšie dva zápasy v Lige majstrov. Tentokrát sa predstaví na domácom ľade. Vo štvrtok 31. augusta privíta Kuopio, o dva dni v sobotu 2. septembra Stavanger Oilers.

„Bude to niečo iné, než sú súboje v extralige. Verím, že si fanúšikovia užijú strety s fínskym a nórskym hokejom. Oba štýly sú iné a bude to zaujímavé porovnanie. Takisto sa teším na to, ako nás budú naši fanúšikovia povzbudzovať a že súperi uvidia tú parádnu atmosféru, ktorá na našom štadióne panuje,“ uzavrel Čiliak.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Čiliak #Kometa Brno #Liga majstrov v hokeji