Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nejde o peniaze, ale o prestíž. Banskobystričania ochutnajú Ligu majstrov

Liga majstrov pre nich nie je finančne zaujímavá, no zo športového hľadiska nesmierne atraktívna. Hokejisti Banskej Bystrice sú jediný slovenský zástupca v 4. ročníku LM. Vedenie súťaže zredukovalo počet účastníkov zo 48 na 32 a namiesto dvoch klubov spod Tatier tak bude Slovensko reprezentovať len úradujúci šampión.

25.08.2017 07:00
HOKEJ-TL: Banská Bystrica - Nitra Foto: ,
Hráči HC´05 Banská Bystrica sa radujú zo zisku titulu po piatom zápase finále play off Tipsport ligy sezóny 2016/17.
debata

Banskobystričania vstúpia do súťaže dnes o 18.00 vo Wolfsburgu a už o dva dni neskôr sa predstavia v Salzburgu. Štvrtým tímom základnej A-skupiny je fínska Tappara Tampere. Na domácom ľade sa zverenci Vladimíra Országha po prvý raz predstavia na budúci týždeň v piatok proti Wolfsburgu.

„Chceme čo najlepšie reprezentovať klub, ale aj celú Tipsport Ligu. Pokúsime sa uhrať čo najlepšie výsledky. Chalani sa pomaly zžívajú so systémom, spoluhráčmi. Celú prípravu sme postavili smerom k Lige majstrov. Som veľmi rád, že sme odohrali zápas so Slovanom a takisto nám niečo ukázali aj stretnutia proti EBEL tímom. Niektoré veci sme upravili a dúfame, že sme dobre pripravení,“ tvrdí Országh pre klubovú stránku.

Wolfsburg aj Salzburg preferujú zámorský štýl hokeja. „V oboch zápasoch sú naši súperi mierni favoriti. Wolfsburg hrá nátlakový hokej, veľa pukov nastreľuje do útočnej tretiny, kde majú nakorčuľovaného hráča. Majú výborné presilovky. Je to kanadská škola. Salzburg je zase špičkové mužstvo EBEL ligy. V oboch dueloch očakávam fyzickú hru a vysoké nasadenie od prvej minúty,“ dodáva Országh.

V oboch zápasoch mu bude chýbať útočník Mário Lunter i kapitán Tomáš Surový. Céčko tak bude mať na drese skúsený obranca Ivan Ďatelinka.

„Odohrali sme kvalitné prípravné zápasy. Ukázali sa v nich aj chyby, je ich stále dosť, no máme ešte čas odstrániť ich. Vynasnažíme sa uhrať dobré výsledky a priviezť domov nejaké body. Ďalej postúpia dva tímy, takže ak chceme medzi ne, musíme bodovať aj vonku,“ cituje SITA Ďatelinku.

Bohaté skúsenosti s Ligou majstrov má z predošlých troch ročníkov strávených v Košiciach Marek Bartánus.

„Vždy, keď som mal možnosť v Lige majstrov hrať, veľmi som sa tešil, pretože proti takýmto súperom sa nehrá často. Je to výborná vec, zmerať si sily so silnými mužstvami. Každý zápas môžete hrať proti mužstvu produkujúcemu iný štýl. Máte šancu hrať proti tímom z Česka, Švajčiarska, Nemecka, Fínska, Švédska… Je len na nás, ako sa nám bude dariť. Pevne verím, že nesklameme najmä domácich zápasoch. Teraz sa však plne sústreďujeme na Wolfsburg,“ naznačil Bartánus pre hc05.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Liga majstrov v hokeji #HC 05 Banská Bystrica