Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr chce byť pripravený, nie prekvapený. V kabíne Třinca má svoje miesto

Hokejový velikán Jaromír Jágr zatiaľ stále nemá jasno v tom, aký dres bude obliekať v budúcej sezóne. Prezradil, že je v kontakte s niekoľkými klubmi NHL, ale zároveň pripomenul, že je ďaleko ku konkrétnym rokovaniam o podobe zmluvy. Okrem iného tiež český útočník pripustil, že ho prekvapil koniec v tíme Floridy, ale bližšie rozoberať ho nechcel.

26.07.2017 09:50
debata
Jaromír Jágr. Foto: SITA/AP, Paul Chiasson
Jaromír Jágr Jaromír Jágr.

Štyridsaťpäťročný Jágr, druhý najproduktívnejší hráč histórie NHL, stále zostáva voľným hráčom, hoci trh s nimi sa otvoril už na začiatku júla. Panthers, ktorých farby naposledy hájil, stratili o služby olympijského šampióna z Nagana záujem.

„Momentálne neviem, ako to so mnou bude v budúcej sezóne. Riešim niekoľko mužstiev, bude záležať na tom, čo sa ukáže ako najlepší variant. Jedna vec je baviť sa, druhá potom už konkrétne konať. Nechcem sa k tomu veľmi vyjadrovať. Až sa niečo stane, dozviete sa to. Alternatív je veľa,“ povedal Jágr novinárom po tréningu s prvoligovým Kladnom, ktorého je majiteľom.

Po informáciách zo zámoria z minulého týždňa, že ho videli na letisku v Ottawe, ho spájali s možným presunom do kanadskej metropoly. Sám ale tieto špekulácie teraz vyvrátil. „Presne viem, ako to vzniklo. Jeden fanúšik napíše, že videl na letisku človeka, ktorý má rovnako dlhé vlasy ako Jágr. A je to,“ smial sa nestarnúci útočník.

Čakaním sa nenecháva stresovať. Podobné situácie, keď bol dlho bez zmluvy, už zažil. „Lenže to som bol oveľa mladší. Moja staroba teraz pochopiteľne hrá úlohu. Ale zase nie som taký zlý, aby som už NHL nemohol hrať. To si určite nemyslím,“ verí Jágr.

V prípade zotrvania v najlepšej hokejovej lige sveta mu stačí nastúpiť do ďalších 57 zápasov a na čele poradia hráčov s najviac odohranými zápasmi vystrieda Gordieho Howa. Tento fakt však neberie ako zásadnú motiváciu, prečo sa usilovať o ďalšie pokračovanie kariéry v NHL.

Jaromír Jágr. Foto: SITA/AP, Adam Hunger
Jaromír Jágr Jaromír Jágr.

„Na jednej strane by bolo pekné tento rekord prekonať, hrať však hokej len kvôli tomu nejde. Musíte k nemu prechovávať lásku. Čo si budeme nahovárať, hokej v NHL je na úplne inej úrovni než akákoľvek iná liga na svete. Svojou tradíciou, zázemím, atmosférou, divákmi; jednoducho všetkým,“ konštatoval Jágr.

Verí, že nejaká príhodná ponuka nakoniec príde. „Nech už bude z NHL, KHL, českej extraligy alebo z Kladna. Robiť si starosti, kde budem hrať, je úplne zbytočné. Dôležité je byť pripravený a nie prekvapený, keď príležitosť príde,“ zdôraznil Jágr.

Presný scenár, ako postupovať v prípade, že by NHL nevyšla, pripravený nemá. KHL nevylúčil, ale všeličo naznačil. "Všetko záleží na konkrétnych rokovaniach. Určite by to muselo byť spojené s Kladnom, aby z toho mal klub nejakú výhodu. Na svoj klub totiž nesmiem zabudnúť. Keď s hokejom skončím, musí hokej v Kladne ďalej fungovať. Aj to bude zásadné v mojom rozhodovaní, " uviedol Jágr.

Podmienky ako v NHL v Česku mu sľúbil brankár Třinca Šimon Hrubec na svojom Instagrame, kde uverejnil fotografiu kabíny s Jágrovou menovkou.

#uzmasmisto#vsudedobretadynejlip#68#nhlpodminky

Príspevok, ktorý zdieľa Šimon Hrubec Official (@simon_hrubec),

Jágr netají, že koniec na Floride bol preňho prekvapením. „Už sa k tomu nechcem vracať. Veľa ľudí nevie, čo sa tam stalo. Vždy verím, že čo sa človeku stane, je to z dobrého dôvodu. Že je to vždy tá najlepšia vec, ktorá sa vám môže stať. Možno ma koniec na Floride i posunul ďalej. Veril som tomu, čo povedala druhá strana, ale nakoniec to tak nebolo,“ zamrzelo Jágra.

Generálny manažér Panterov Dale Tallon pritom spočiatku tvrdil, že má záujem o to, aby Jágr v tíme zostal. Všetko ale bolo nakoniec inak. „Stalo sa, odpustil som mu. Zase sa ukázalo, akým obrovským biznisom je NHL. Na city sa nehrá. Ale tak to je v každej práci. Niekto z klubového vedenia musel urobiť rozhodnutie a dopadlo to takto. Niekto je šťastný, niekto nie je. takto to chodí všade na svete. NHL nie je miesto, kde by sa dávali veci zadarmo,“ uviedol Jágr.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr