Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lovec pokladov našiel v jazere prsteň člena Siene slávy AHL

Víťaz Stanley Cupu z roku 1953 Dick Gamble získa späť svoj pôvodný prsteň člena Siene slávy AHL, o ktorý pred rokmi prišiel. Bývalá veľká hviezda druhej najvyššej zámorskej ligy mala v tomto smere veľké šťastie - cennú relikviu našiel pri potápaní v jednom z jazier štátu New York lovec pokladov.

21.07.2017 15:44
debata

Potápač Gary Gavurnik narazí pri svojich výpravách do hlbín na prstene celkom často, tentoraz ale objavil ten, o ktorom si jeho majiteľ myslel, že nenávratne zmizol zo sveta. Podarilo sa mu to pri hľadaní vecí za pomoci detektora kovov už začiatkom júla. A uistil, že ho plánuje bývalému útočníkovi osobne odovzdať späť.

„Už som sa vracal späť na loď, keď sa zrazu v slúchadlách ozval signál. A bol tam – prsteň. Vyzeral ako naozaj pekný prsteň. Spoločne s mojím kamarátom sme ho vzali hore nad hladinu a potom sa nám všetko vyjasnilo. Bolo jasné, že nejde o hocijaký prsteň, keď je to prsteň Siene slávy. A že pre toho, kto ho stratil, je niečím dôležitým,“ povedal Gavurnik lokálnej televízii v Rochesteri.

Keď o neho Gamble pred rokmi prišiel, požiadal jeho syn Craig o náhradný. Vyhoveli mu. Jeden z piatich desiatok členov Siene slávy AHL, ktorý sa prijatia dočkal hneď rok po jej otvorení v roku 2006, dostal iný prsteň, na ktorom je tiež vyryté jeho meno.

Gamble v sezóne 1950/51 okúsil NHL, v ktorej hral do ročníka 1955/56. Okrem 14 zápasov za Chicago a neskorších troch štartov v drese Toronta hral za slávny Montreal a s Canadiens tiež dosiahol na Stanley Cup. Celkom v NHL nastúpil vrátane play off do 209 zápasov a pripísal si 85 bodov za 42 gólov a 43 asistencií.

Cez pôsobenie v Québecu v QHL sa dostal v roku 1957 do AHL. Hral ju až do sezóny 1969/70 a zaradil sa medzi jej najproduktívnejších hráčov v histórii. S Rochesterom súťaž trikrát vyhral (1965, 1966 a 1968). V 899 zápasoch v základnej časti nazbieral 892 bodov (468 + 424). V 70 dueloch vyraďovacích bojov pridal 48 bodov za 19 gólov a 29 nahrávok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Gary Gavurnik #Dick Gamble