Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Hokej na dne

Toto sme tu ešte nemali, zvykne sa skandovať na hokejových zápasoch - v dobrom i zlom.

08.06.2017 20:29
debata (8)

Martin Kohút, prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja, po roku od zvolenia začína strácať ľad pod nohami. Až tak, že na výkonnom výbore, ktorý určuje strategické smerovanie, padajú vulgarizmy ako v najnižšej cenovej skupine. A to aj pred očami verejnosti, pretože v Trenčíne rokoval v presklenej miestnosti. Kípsmajlingový biznismen prišiel do hokejového prostredia z ekonomickej sféry s povesťou schopného manažéra. Podporila ho aj väčšina špičkových hráčov, ktorí si štrajkom vynútili nové voľby na mimoriadnom kongrese.

Nádej, že s novou metlou sa vyčistí rozhádané prostredie a v slovenskom hokeji svitnú lepšie časy, sa mení na ešte väčšiu skepsu. Po roku je situácia v športe, ktorý v Slovákoch v minulosti vzbudzoval národnú hrdosť, alarmujúca. Kohút a jeho tímy síce rozbehli rozvojové projekty, ale necitlivým prístupom k reprezentácii – odchod kustódov Samuela Petráša a Michala Malinu, problémy s materiálnym zabezpečením, nedôvera k trénerovi a generálnemu manažérovi – opäť rozdeľujú hokejovú rodinu na dva znesvárené tábory, ktoré si nevedia prísť na meno. Prvý raz sa stalo, že na oficiálnej fotografii slovenskej reprezentácie v Kolíne pre Medzinárodnú hokejovú federáciu chýbal prezident zväzu. Veľavravný detail.

Ako z bludného kruhu von?

Kohútovým favoritom na generálneho manažéra reprezentácie i esom má byť Miroslav Šatan. Ikona slovenského hokeja však zatiaľ mlčí. Rešpektovanú osobnosť s väčšou autoritou slovenský hokej nemá, no či funkciu prijme, je vo hviezdach. Ak ho už neodradilo neokrôchané správanie niektorých členov výkonného výboru.

Toto sme tu naozaj ešte nemali – v tom najhoršom zmysle slova. Slovenský hokej čaká opäť poriadne horúce leto…

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #Martin Kohút