Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zasadanie SZĽH? Krik, hádky, trieskanie dvermi. A Kohútov útek

Napätie v Slovenskom zväze ľadového hokeja poriadne hustne. Tréneri slovenských hokejových reprezentácií sú zatiaľ neznámi, prednosť dostali ostré hádky. V stredu malo byť vážne zasadnutie Výkonného výboru SZĽH, zmenilo sa však na poriadnu divočinu.

07.06.2017 18:34 , aktualizované: 19:00
Martin Kohút Foto: ,
Martin Kohút.
debata (69)

V Trenčíne sa malo hovoriť aj o novom generálnom manažérovi a realizačnom tíme seniorskej reprezentácie, no prítomní sa napokon nedohodli na ničom. Búrlivá diskusia sa zvrhla na hádku, krik, čo vyústilo do úteku prezidenta zväzu Martina Kohúta z rokovacej sály. Bol taký nahnevaný, že strhol zo stoličky sako a doslova zutekal z rokovacej miestnosti. Odmietol sa k čomukoľvek vyjadriť.

„Nič vám nepoviem, obráťte sa na tých tam vnútri,“ povedal iba viditeľne rozrušený.

Rokovanie v Trenčíne trvalo vyše tri hodiny, od začiatku ho sprevádzala veľká nervozita. Do vlasov si skákali najmä šéf detvianskeho hokeja Róbert Ľupták a prezident zväzu Kohút. Ľupták už v minulých dňoch avizoval, že Kohút na prezidentskú funkciu nestačí.

Zväz napokon vydal oficiálne stanovisko. „Dlho očakávané meno generálneho manažéra sa verejnosť dozvie najneskôr 30.júna. Do tohto dňa schválime a predstavíme aj mená trénerov na všetkých reprezentačných úrovniach,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Podľa hovorcu zväzu Petra Jánošíka išlo v Trenčíne o štandardnú výmenu názorov na profesionálnej úrovni. „Počas výkonného výboru má každý svoje návrhy a názory a nakoniec vznikne nejaký konsenzus, čo bolo aj dnes – a tým je termín 25. júna,“ dodal Jánošík. Naznačil aj to, že v hre je momentálne viacero mien, ku konkrétnym sa však vyjadrovať nechcel.

„O menách sa hovorí v médiách, ale tie mená, ktoré padli na výkonnom výbore, zatiaľ necháme za zatvorenými dverami výkonného výboru,“ uzavrel. Podľa Jánošíka viditeľné rozpory medzi Kohútom a Ľuptákom viac riešia médiá ako oni sami.

Výkonný výbor bude najbližšie zasadať mimoriadne vo štvrtok 15. júna. Bude sa zaoberať hodnotením reprezentácie na majstrovstvách sveta 2017 v Kolíne a Paríži a konaním Kongresu SZĽH 23. júna v Bratislave.

© Autorské práva vyhradené

69 debata chyba
Viac na túto tému: #SZĽH #Martin Kohút