Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bakoš po návrate do Liberca: V Číne nevedia, čo je hokej

Slovenský hokejový útočník Martin Bakoš sa po roku strávenom v čínskom klube Červená hviezda Kchun-lun v Kontinentálnej lige vracia do Liberca. Dvadsaťsedemročný odchovanec Spišskej Novej Vsi sa dohodol s českým klubom na ročnej zmluve.

05.06.2017 13:49
Martin Bakoš Foto: ,
Martin Bakoš (pri puku) v drese Červenej hviezdy Kchun-lun počas zápasu na ľade Slovana.
debata

Bakoš, ktorý vlani gólom v predĺžení šiesteho finále proti Sparte zaistil Libercu titul, sa už v pondelok zapojil do prípravy Severočechov.

Bakoš v uplynulej sezóne v drese čínskeho nováčika KHL nazbieral v 52 zápasoch vrátane play off 23 bodov za 12 gólov a 11 asistencií. Po skončení ročného angažmánu sa rozhodol pre návrat do českej extraligy, v ktorej pred odchodom strávil dve sezóny.

„Sme radi, že sa Martin rozhodol pre návrat do Liberca. Po odchode niektorých opôr sme potrebovali tím doplniť predovšetkým o kvalitného útočníka s pravým držaním hokejky, ktorý je silný a efektívny v zakončení. Martina taktiež využijeme v presilových hrách. Verím, že nadviaže na výkony, aké v Liberci predvádzal v majstrovskej sezóne,“ uviedol v tlačovej správe tréner a športový manažér klubu Filip Pešán.

Do Liberca prišiel Bakoš v roku 2014 zo Slovana Bratislava. V drese Liberca odohral v extralige dovedna 114 zápasov a nazbieral 69 bodov za 36 gólov a 33 asistencií. Svoj najdôležitejší gól v drese Severočechov dal vlani v 86. minúte duelu v pražskej O2 aréne, rozhodol ním v šiestom finále o výhre 2:1 v predĺžení a zisku zlata po víťazstve nad Spartou 4:2 na zápasy.

„Vedel som, do čoho idem. S trénerom Pešánom sme si viackrát volali a verím tomu, ako to tu robí. Tiež veríme, že môžeme mať dobrú sezónu,“ povedal Bakoš novinárom. „Trochu som čakal zahraničie, ale trh je taký, aký je. Liberec bol určite medzi top tímami, ktoré som riešil.“

V uplynulej sezóne prežil premiéru KHL v Číne. „Hokejovo to bolo rovnaké, bola to KHL. Ale tie veci okolo boli cítiť. Jednoducho tí ľudia nevedia, čo je hokej. Fanúšikovia aj ostatné veci, ako sú hokejky či výstroj, veľmi nefungovali. Človek si až potom uvedomí, ako je jednoduché prísť sem a mať všetko ako na tanieri,“ doplnil Bakoš.

V tíme Kchun-lunu pôsobil aj s krajanom Tomášom Marcinkom a káder tvorili i Rusi, Fíni, Kanaďania, Švédi, Američania, ale aj Francúz či Ukrajinec. „Bol som tam spokojný. Predčasne sme sa aj dohodli na ďalšej spolupráci, ale zmenil sa tréner. Chceli kanadského a on mal záujem o iných hráčov. Taký je hokej,“ doplnil Bakoš na margo príchodu slávneho kouča Mika Keenana namiesto Rusa Vladimira Jurzinova mladšieho.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Bílí Tygři Liberec #Martin Bakoš #Červená hviezda Kchun-lun