Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kohút: Predstava, ako presviedčam na sabotáž MS, je absurdná. Nik normálny jej neuverí

Zdá sa, že napätie v slovenskom hokeji, ktoré vyvolal aj verbálny konflikt medzi reprezentačným trénerom Zdenom Cíger a šéfom zväzu Martinom Kohútom, je na ústupe.

31.05.2017 22:52
Martin Kohút Foto: ,
Martin Kohút.
debata (5)

Svedčiť by o tom mohol aj blog prezidenta SZĽHna internetovom portáli sme.sk, v ktorom sa snažil obhájiť svoje konanie. Tentoraz nekonfrontačne.

Na úvod sa ospravedlnil dlhoročnému kustódovi pri národnom tíme, Samuelovi Petrášovi. "Pán Petráš nikdy nemal a ani nemá nič spoločné s plytvaním a nehospodárnym nakladaním so súčasťami výstroja a inej podpory pre reprezentačný „A“ tím. Ospravedlnil som sa mu osobne a robím to aj takto verejne. Bohužiaľ tým ale nemôžem povedať, že k spomínanému plytvaniu na rôznych úrovniach nedochádzalo. Akurát, že Samuel Petráš s tým nemal nič spoločné,“ napísal.

Kohút sa tiež pokúsil vysvetliť, prečo už počas šampionátu vyhlásil, že po MS viac so Zdenom Cígerom nepočíta. Šéf SZĽH uviedol, že rozhovor, ktorý poskytol pre Hospodárske noviny, mal byť uverejnený až po turnaji. "Vyšiel však skôr a to je moja síce nepriama, ale predsa len chyba,“ tvrdí.

Dôvodom, prečo sa rozhodol napísať blog, je vraj situácia, ktorá sa odohrala po televíznej debate so Zdenom Cígerom v Televízii Markíza. Reprezentačný tréner totiž odmietol Kohútovi podať roku. Markíza zverejnila video a následne o tom informovali všetky médiá vrátane Pravda.sk. "Rozhodol som sa, že nemôžem tieto veci nechať nedopovedané. Takže pekne poporiadku, ako to naozaj bolo a je,“ píśe sa v jeho blogu, ktorý rozdelil do štyroch častí.

V tej prvej vysvetľuje, že Cíger dlhodobo vedel, že po šampionáte v Kolíne pri národnom tíme skončí. Rovnako aj generálny manažér Róbert Švehla, na ktorého pozíciu sa dlhodobo usiluje presvedčiť Miroslava Šatana. "Takéto konanie považujem za profesionálne a korektné voči obom menovaným, aby sa mohli zariadiť do profesionálneho aj osobného života,“ vysvetľuje.

V druhej časti sa zmieňuje o bojkote a údajnej sabotáži reprezentácie zo strany hráčov NHL. Tvrdí, že predstava, ako presviedča hráčov, aby nechodili na MS, je absurdná. "Nikto normálny tomu nemôže uveriť.“

Kohút sa potom opäť vrátil ku komunikácii s hráčmi cez Skype. Podľa neho to bolo komfortné, časovo nenáročné aefektívne riešenie. "A áno, povedal som tým trom hráčom, s ktorými sme mali Skype aj za účasti Zdena a Roba, aby na MS nechodili, ak sú demotivovaní alebo nejak inak indisponovaní a neakceptujú realizačný tím reprezentácie. Urobil som to cielene a veľmi dobre som vedel, prečo to robím. Chcel som podporiť práve Zdena a Roba a oni dvaja veľmi dobre vedia, že je to tak,“ zdôrazňuje.

V poslednej časti blogu pochválil trénera „osemnástky“ Norberta Javorčíka. Podľa Kohúta tento tím dokázal poblázniť celé Slovensko, pretože hral ako o život. "A nemyslite si, že len tak sama od seba. Tréner má na tom obrovský podiel,“ tvrdí.

"Neviem síce parádny blafák, nemám ani delovku od modrej, ale hokeju rozumiem viac, ako si mnohí môžu myslieť,“ dodal na záver s tým, že ani on nie je k svojej stoličke prilepený.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #SZĽH #Martin Kohút