Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

'Zlatí chlapci', ktorí vyradili Švédov, sa pustili do seba. Pálffy chce odvolať Kohúta

Odkazy v médiách i na sociálnych sieťach, obvinenia či podrazy. Slovenský hokej po majstrovstvách sveta v Kolíne upadol do hlbokej výsledkovej aj morálnej krízy. Do sporu medzi prezidentom SZĽH Martinom Kohútom a trénerom reprezentácie Zdenom Cíger sa zapojili aj ďalší.

28.05.2017 08:46
Žigmund Pálffy Foto: ,
Žigmund Pálffy.
debata (59)

Spomínate si ešte na máj 2002? Slováci v napínavom semifinálovom zápase zdolali domácich Švédov. Po samostatných nájazdoch. O postupe vtedy svojimi gólmi ponad rameno Tommyho Sala rozhodli Žigmund Pálffy a Richard Lintner. Zlatí chlapci dnes stoja na opačných koncoch hokejových barikád. A posielajú si štipľavé odkazy cez médiá.

"Je hrozné, kam sme sa dostali. Ale celé, čo sa tu deje za posledné dva roky, je výsledkom toho, že niektorým ľudom tu nejde o hokej, ale o mocenský boj. Všetko sa to začalo v roku 2015, keď Rišo Lintner za podpory verejnosti i médií prehral voľby na šéfa zväzu s Igorom Nemečkom,“ povedal pre Nový Čas rodák zo Skalice.

Pálffy označil údajný bojkot šampionátu zo strany hokejistov NHL za pomstu Cígerovi a Švehlovi. "Hráči, čo za ním stáli, sa im teraz pomstili za to, že svoje pozície prijali v čase bojkotu. Lintner bol totiž sklamaný, že sa nedostal na zväz, ale riadi iba extraligu,“ poznamenal.

Reakcia nenechala na seba dlho čakať. Bývalý obranca, dnes šéf extraligy, Richard Lintner odpovedal Pálffymu prostredníctvom sociálnej siete Facebook.

"Milý Žigo, ak si myslíš, že som nahnevaný, že som v 2015 nevyhral voľby, tak ti musím prezradiť, že som nad tým dva roky nestihol rozmýšľať, pretože som každý deň makal na tom, aby som ti to, čo som ti kedysi ponúkol, mohol dnes jasne dokázať,“ napísal. Ponukou zo strany Lintnera vraj mala byť systém a tvrdá práca.

Lintner zároveň obvinil Pálffyho, že že za za svoju podporu pri kandidatúre na prezidenta SZĽH žiadal dlhoročný hráč NHL peniaze pre svoj klub. "Rád by som ti pripomenul našu konverzáciu z leta 2015, ktorú si následne aj zverejnil. Keď som ťa požiadal o podporu môjho volebného plánu. Odpovedal si mi, že keď ti neponúkam peniaze pre tvoj klub, tak že to pre teba nemá cenu,“ dodal.

Pállfy v rozhovore pre Nový Čas dokonca pripustil, že na júnovom kongrese SZĽH navrhne odvolanie Kohúta. "Kohút by mal odstúpiť, ak tak neurobí, tak na júnovom kongrese nemáme problém navrhnúť hlasovanie na jeho odvolanie. Na zväze musia jednoducho pracovať ľudia, čo sa hokeju rozumejú a majú ho radi,“ povedal.

59 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #Žigmund Pálffy