Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Rozhodnutie NHL ešte nie je definitívne, verí šéf organizačného výboru ZOH

Rozhodnutie vedenia NHL nepustiť na zimné olympijské hry do Pjongčangu 2018 hokejistov z NHL nemusí byť definitívne.

15.05.2017 21:00
hokej, Soči, Crosby, Lundqvist Foto:
Kanadský hokejista Sidney Crosby skóruje do bránky Švéda Henrika Lundqvista vo finále hokejového turnaja na ZOH v Soči.
debata

V pozitívny obrat smerom k hráčom aj fanúšikom stále verí šéf organizačného výboru ZOH 2018 Lee Hee-beom. „Stále je dostatok času na diskusiu a zmenu. Myslím si, že posledné slovo ešte nebolo povedané,“ vyslovil sa Lee Hee-beom na pondelkovej tlačovej konferencii v dejisku MS 2017 v Paríži.

Vedenie severoamerickej profiligy minulý mesiac rezolútne vylúčilo možnosť štartu najlepších svetových profíkov v Pjongčangu (9.- 25. 2. 2018), čo by znamenalo prvú olympijskú neúčasť hokejovej špičky po 20 rokoch. Zástupca komisára NHL Bill Daly minulý týždeň zopakoval stanovisko komisára Garyho Bettmana zo začiatku apríla v štýle: „Olympijské hry s najlepšími hráčmi našej súťaži iba ubližujú. Prínos ZOH pre náš biznis s výnimkou tých, ktoré sa konali na severoamerickom kontinente, čiže v Salt Lake City 2002 a Vancouveri 2010, nebol žiadny,“ argumentoval komisár NHL Gary Bettman.

Lee Hee-beom sa v pondelok v Paríži na pracovných raňajkách stretol s prezidentom IIHF Reném Faselom a obaja sa zhodli, že chcú najlepších hokejistov na svete vo februári 2018 v Kórejskej republike. „Sme na rovnakej lodi s predstaviteľmi IIHF, čo sa týka hokejového turnaja v Pjongčangu, Okrem iného budeme spolupracovať na ďalšom rozvoji olympijských hokejových športovísk. Naše stretnutie bolo veľmi podnetné,“ referoval Lee Hee-beom. V súvislosti s témou hokej na ZOH 2018 podotkol, že je ochotný kdekoľvek a kedykoľvek sa stretnúť so zástupcami NHL. „Nielen v Pjongčangu, ale aj v New Yorku, ak to bude potrebné. Kým nepadne posledné rozhodnutie, nič nie je vylúčené,“ doplnil odhodlane kórejský funkcionár.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Pjongčang 2018