Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodnutie NHL ešte nie je definitívne, verí šéf organizačného výboru ZOH

Rozhodnutie vedenia NHL nepustiť na zimné olympijské hry do Pjongčangu 2018 hokejistov z NHL nemusí byť definitívne.

15.05.2017 21:00
hokej, Soči, Crosby, Lundqvist Foto:
Kanadský hokejista Sidney Crosby skóruje do bránky Švéda Henrika Lundqvista vo finále hokejového turnaja na ZOH v Soči.
debata

V pozitívny obrat smerom k hráčom aj fanúšikom stále verí šéf organizačného výboru ZOH 2018 Lee Hee-beom. „Stále je dostatok času na diskusiu a zmenu. Myslím si, že posledné slovo ešte nebolo povedané,“ vyslovil sa Lee Hee-beom na pondelkovej tlačovej konferencii v dejisku MS 2017 v Paríži.

Vedenie severoamerickej profiligy minulý mesiac rezolútne vylúčilo možnosť štartu najlepších svetových profíkov v Pjongčangu (9.- 25. 2. 2018), čo by znamenalo prvú olympijskú neúčasť hokejovej špičky po 20 rokoch. Zástupca komisára NHL Bill Daly minulý týždeň zopakoval stanovisko komisára Garyho Bettmana zo začiatku apríla v štýle: „Olympijské hry s najlepšími hráčmi našej súťaži iba ubližujú. Prínos ZOH pre náš biznis s výnimkou tých, ktoré sa konali na severoamerickom kontinente, čiže v Salt Lake City 2002 a Vancouveri 2010, nebol žiadny,“ argumentoval komisár NHL Gary Bettman.

Lee Hee-beom sa v pondelok v Paríži na pracovných raňajkách stretol s prezidentom IIHF Reném Faselom a obaja sa zhodli, že chcú najlepších hokejistov na svete vo februári 2018 v Kórejskej republike. „Sme na rovnakej lodi s predstaviteľmi IIHF, čo sa týka hokejového turnaja v Pjongčangu, Okrem iného budeme spolupracovať na ďalšom rozvoji olympijských hokejových športovísk. Naše stretnutie bolo veľmi podnetné,“ referoval Lee Hee-beom. V súvislosti s témou hokej na ZOH 2018 podotkol, že je ochotný kdekoľvek a kedykoľvek sa stretnúť so zástupcami NHL. „Nielen v Pjongčangu, ale aj v New Yorku, ak to bude potrebné. Kým nepadne posledné rozhodnutie, nič nie je vylúčené,“ doplnil odhodlane kórejský funkcionár.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Pjongčang 2018