Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Réway sa chce zúčastniť na tréningovom kempe Montrealu

Slovenský hokejista Martin Réway má za sebou náročný rok. Počas sezóny si ani neškrtol, keďže pred minuloročným prípravným kempom Montrealu Canadiens vážne ochorel, následne strávil dlhý čas v nemocnici pre problémy so srdcovým svalom a imunitným systémom.

12.05.2017 17:30
martin réway Foto: ,
Martin Réway.
debata

Jeho zdravotný stav sa však v posledných mesiacoch zlepšil a Martinove nádeje na návrat na ľadové plochy ožili. Dvadsaťdvaročný rodák z Prahy a člen bronzového tímu Slovenska na MS „20“ v roku 2015 už začal opäť korčuľovať. Ak to takto pôjde ďalej, nie je nereálne, že by sa zúčastnil na tohtoročnom prípravnom kempe Montrealu, s ktorým vlani v máji podpísal trojročnú nováčikovskú dvojcestnú zmluvu s garantovaným ročným príjmom 706 667 USD.

„Jeho zámerom je pricestovať sem a hrať. Za cieľ si stanovil zúčastniť sa na septembrovom tréningovom kempe, ak sa jeho zdravotný stav bude naďalej zlepšovať,“ prezradil v telefonickom rozhovore pre kanadský portál tsn.ca Réwayov zahraničný agent David Ettedgui.

„Martin bol vážne chorý a istú chvíľu sme netušili, čo s ním je. Prežívali sme ťažké chvíle. Navyše, boli tam aj komplikácie, jeho život však nebol v ohrození. Dnes sa má oveľa lepšie a všetci dúfame, že bude schopný v septembri pricestovať a zapojiť sa do prípravy. V jeho prípade ide o vážny zdravotný problém a človek si nikdy na 100 percent nemôže byť istý, čo sa stane,“ dodal Ettedgui.

Réway bol v roku 2013 draftovou voľbou Montrealu vo štvrtom kole, celkovo bol 116. vybraným hokejistom. Od ukončenia pôsobenia v tíme Gatineau Olympiques v rámci kanadskej juniorskej ligy QMJHL strávil dve sezóny v Európe. Pôsobil v drese pražskej Sparty a okúsil aj švajčiarsku najvyššiu súťaž (HC Fribourg-Gottéron). V ročníku 2016/2017 pre spomenuté zdravotné problémy neodohral ani jeden zápas.

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Martin Reway #montre