Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Liberci už s Lašákom nepočítajú

Hokejový brankár Ján Lašák ukončil pôsobenie v Liberci. Vedenie vlaňajšieho českého majstra ukončilo so svetovým šampiónom 2002 spoluprácu.

02.05.2017 11:27
Košice, Liberec, Bartoš, Lašák Foto: ,
Ján Lašák.
debata

Lašákovi sa skončila pod Ještědom zmluva a novú mu už neponúkli. „Nebolo to pre nás ľahké rozhodnutie. Janko je brankár vysokých kvalít, čo počas kariéry veľakrát potvrdil ako na medzinárodnej, tak aj na klubovej scéne. V Liberci je podpísaný pod najvýraznejšie úspechy klubu. Aj tak sme sa rozhodli vzhľadom na našu stratégiu v doplňovaní kádra ďalší kontrakt hráčovi neponúknuť. V novom ročníku chceme výrazne stavať na Romanovi Willovi, ktorého vo dvojici doplníme ďalším brankárom. Bohužiaľ, v hektických dňoch bezprostredne po skončení sezóny nebolo možné sa s Jánom Lašákom rozlúčiť dôstojnejšie,“ uviedol na klubovom webe športový riaditeľ a tréner Liberca Filip Pešán.

Úlohu v Lašákovom konci možno zohralo jeho zranenie z posledného finále s Kometou Brno. Tridsaťosemročný brankár pôsobil v Liberci od sezóny 2013/14, počas kariéry chytal aj v NHL či KHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Lašák #Bílí Tygři Liberec