Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Radivojevič sa s Libercom lúči bez titulu a so slzami. Bolí to, tvrdí

Záver svojej legionárskej kariéry zasvätil slovenský hokejový útočník Branko Radivojevič českému Libercu.

20.04.2017 13:52
debata

Pred rokom s klubom spod Ještědu získal titul, v tejto sezóne sa však severočeskému mužstvu nepodarilo obhájiť pozíciu šampióna. Kapitán sa s tímom „bielych tigrov“ lúčil so slzami v očiach. Liberec sa síce prebojoval do finále play off, v ňom si však v dueloch proti Komete Brno pripísal štyri prehry a sen o titule sa v stredu večer rozplynul. Po poslednom zápase zamieril do kabíny a v nej objal každého spoluhráča. Kroky vicemajstra sveta z Helsínk 2012 a bronzového z MS 2003 smerujú domov, piešťanský rodák sa s rodinou vracia do Trenčína.

„Bolí to… Všetci sme si predstavovali, že sezónu ukončíme inak, ale férovo musíme uznať, že Kometa hrala výborne. Pripravili si na nás niečo, čo fungovalo. My sme na to nedokázali odpovedať. Bolí to sledovať súpera radovať sa, ale naša sezóna bola fantastická. Myslím si, že nás nikto nečakal vo finále ani vpredu v tabuľke základnej časti. Som na náš tím hrdý, zomkli sme sa a hrali tímovo. Chýbal nám posledný schod, no Kometa si to zaslúži,“ povedal Branko Radivojevič podľa portálu iSport.cz.

„Symbolicky som sa už s parťákmi rozlúčil, ale na rozlúčku ešte bude čas. Verím, že čoskoro to všetko príde. Aj keď sme neskončili na úplnom vrchole, máme za sebou úspešnú sezónu,“ pokračoval a dodal: „Chvíľu to isto bude bolieť, veď možno to bolo moje posledné finále v kariére. Zatiaľ fakt neviem, čo bude ďalej. Neviem, či budem pokračovať v kariére.“

Radivojevič už pred rokom zvažoval, či zostane v Liberci. Zotrval ešte jednu sezónu, teraz je jeho odchod definitívny. „S rodinou sme sa rozhodli, že sa vraciame na Slovensko. Máme tri deti a už je náročné to všetko sledovať,“ poznamenal. S návratom domov si prináša so sebou mnoho poznatkov. „Každému klubu by som odporučil, aby sa pozrel do Liberca, Či už ide o taktickú prípravu alebo tréningy. Liberec je v tomto poriadne vpredu. Veľa tímov si z neho môže brať príklad,“ myslí si Radivojevič.

debata chyba
Viac na túto tému: #Branko Radivojevič #HC Bílí Tygři Liberec