Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Kováčik vypálil, Lašák chytil. Bol z toho gól, ktorý nikto nevidel

Slovenskí hokejisti na opačných stranách barikády sa postarali o moment, ktorý môže rozhodnúť o českom majstrovi. Obranca Komety Brno Jozef Kováčik v 13. min tretieho finále play-off českej Tipsport extraligy za bezgólového stavu z pravého krídla napriahol a puk z jeho hokejky našiel pripravenú lapačku Jána Lašáka v drese hostí z Liberca.

19.04.2017 15:38
Košice, Liberec, Bartoš, Lašák Foto: ,
Zľava: Peter Bartoš z Košíc a Ján Lašák z Liberca.
debata

Bravúrny zákrok však aj podľa rozhodcov prišiel neskoro, Lašákova lapačka sa ocitla za bránkovou čiarou a Kováčikove nesmelé oslavy mohli naplno prepuknúť. A to ešte jeho autor netušil, že z kontroverzného úvodného gólu zápasu sa stane víťazný a Kometa po výsledku 3:0 bude len krok od zisku titulu – prvého brnianskeho po dlhých 51 rokoch.

„Bolo to veľmi tesné. V prvej chvíli som sám nevedel, či to bol gól alebo nie. Zdalo sa mi to na hrane. Zareagoval som a ťahal ruku von z bránky. Puk som nemal v košíku, ale v dlani, čo mohlo zohrať veľkú úlohu. Ale už to nevrátim. Ak je pravidlo také, že rozhodcovi stačí dedukcia, potom má alibi a asi si to uhrá,“ uviedol Lašák pre český denník Sport a priznal, že situácia otriasla jeho psychikou.

Ešte v tej istej minúte inkasoval aj druhý raz, keď pustil za svoj chrbát skrytú strelu Mareka Kvapila: „Určite to malo vplyv na druhý gól. Ale nechcem, aby to vyznelo tak, že rozhodca im pomohol. To v žiadnom prípade, plač nie je na mieste,“ poznamenal Lašák. Obhajcom titulu nepomohli ani protesty trénera Filipa Pešána, ktorý vyhlásil: „Zrazil nás gól, ktorý svet nevidel.“

Kováčik si nebol istý, čo povie hlavnému videorozhodca. „Videl som to päťdesiat na päťdesiat. Ale dúfal som, že gól uznajú. Jano to chytil grandiózne, ale, chvalabohu, za čiarou. Zo všetkého najviac som si želal, aby to posúdili spravodlivo. Som rád, že to takto dopadlo,“ tešil sa Kováčik, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. Treťou sa stal jeho krajan z bránky Komety Ján Čiliak, ktorý si udržal čisté konto.

Štvrtý zápas finálovej série je na programe už v stredu 19. apríla na ľade Brna, ktoré vedie 3:0 a má prvý „mečbal“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laššák #Jozef Kováčik