Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čiliak: Finále si môžeme prehrať iba sami. Ale stále sme iba v polovici cesty

Hokejisti Komety Brno budú môcť po dvoch výhrach vo finálovej sérii na ľade Liberca útočiť doma v utorok a v stredu na 12. triumf v extralige. Slovenský brankár Marek Čiliak ale upozorňuje, že na ceste za prvým zlatom pre Brno po 51 rokoch ešte zďaleka nie je rozhodnuté.

16.04.2017 13:28
Marek Čiliak Foto: ,
Marek Čiliak.
debata

„Sme v polovici cesty a musíme sa pripravovať, ako by to bolo 0:0. Už sa tešíme domov. Tam tá atmosféra bude úplne iná, fanúšikovia nás zase poženú, ale nič nemáme vyhrané. Je to stále len 2:0. Nemôžeme sa tým nechať nejako uniesť,“ povedal Čiliak, ktorý vládne v play off štatistikám brankárov s priemerom 1,49 inkasovaného gólu na zápas, s úspešnosťou 94,36 percenta a s tromi čistými kontami sa delí aj o prvenstvo s krajanom Patrikom Rybárom z Hradca Králové.

Kométa vo štvrťfinále vyradila Spartu jednoznačne 4:0 na zápasy a v boji o finále si poradila s Hradcom Králové v šiestich dueloch. Potvrdzuje silu kádra, ktorý pred sezónou doplnilo hneď päť posíl z KHL – obranca Ondřej Němec z Čerepovca a útočníci Martin Erat z Omsku, Marek Kvapil z Nižnekamsku, Tomáš Vincour z Novosibirsku a Martin Zaťovič z Togliatti.

Hoci Kométa po vydarenom vstupe do sezóny musela až do záveru základnej časti bojovať o šieste miesto s Chomutovom a priamy postup do štvrťfinále, v play off srší sebavedomím. „Cítime to. My sme si aj povedali, že si to môžeme prehrať len sami po našich chybách,“ vyhlásil Čiliak.

V sobotňajšom druhom finále na ľade úradujúceho majstra aj víťaza základnej časti Kométa v prvej tretine kraľovala, Liberec napriek tomu dokázal vyrovnať na 1:1. „My sme v prvej tretine hrali úplne neskutočne. Oni nemali nič a potom z jedného striedania zrazu šli dvakrát dvaja na jedného a z toho raz dali gól,“ podotkol Čiliak.

„Boli sme celý zápas lepším tímom. Hrali sme fantasticky. Góly, ktoré sme dostali, boli len po našich chybách. Inak sme ich moc do ničoho nepúšťali,“ komentoval víťazstvo 4:3 po predĺžení. Kometou nijako neotriaslo, že trikrát stratila vedenie. Obrat Bielym Tigrom nedovolila.

„Hovoril som si, že spoluhráčom musím veriť. Aj na Sparte sme prehrávali zápasy a otočili to. Stačí veriť, pretože máme strašne silný tím. Nemôže sa nám stať, že dostaneme gól a položí nás to,“ dodal dvadsaťsedemročný rodák zo Zvolena.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Čiliak