Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Réway dostal pokyn, že môže trénovať. Stále verím, že si zahrám v NHL

Sobotňajšiu prehru slovenskej hokejovej reprezentácie 0:3 s výberom Švajčiarska sledoval v Žiline aj mladý útočník Martin Réway.

16.04.2017 07:50
martin réway Foto: ,
Martin Réway.
debata

Dvadsaťdvaročný talent celú aktuálnu sezónu vynechal pre zdravotné problémy, Martin Réway prežíval najťažšie chvíle v kariére, nemohol hrať hokej a ani zľahka športovať pre problémy so srdcovým svalom a imunitným systémom.

„Som rád, že som videl tento dobrý zápas a môžem sa s chalanmi porozprávať. Ísť do kabíny nie v pozícii hráča nie je príjemné, ale ešte s tým nemôžem nič urobiť. Chalanom som držal palce, len tomu chýbali nejaké góliky. Som rád, že som v kontakte s trénerom Zdenom Cígerom počas celej doby rehabilitácie,“ povedal Martin Réway a pokračoval:

„Keď bola hymna, tak väčšinou som stál na modrej čiare, teraz som bol iba v hľadisku. Robím všetko pre to, aby som v ďalšej sezóne stál opäť na modrej čiare. Ešte však nemôžem naplno trénovať, ale som rád, že som v akcii a nejakom pohybe. Stále som v liečbe, preto každý krok konzultujem s lekármi. Dostal som pokyn, že už pomaly môžem trénovať, takže si občas dám posilku. Pomaly to začínam dávať dokopy. Ak budem môcť hrať hokej, tak verím, že si zahrám v NHL.“

Termín návratu na súťažný ľad Martin Réway ešte nevie povedať. „Stále beriem nejaké lieky a nie je to ideálne. Všetko však zatiaľ ide tak, ako má ísť. Viac nemôžem povedať,“ poznamenal mladý útočník a vyzdvihol pomoc rodiny a priateľov v ostatnom roku. „Všetci okolo sú mojou oporou v ťažkých chvíľach,“ dodal Réway.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Reway