Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovák Malec dal gól po viac ako dvoch rokoch. Môže rozhodnúť české finále

Viac ako dva roky čakal na gól skúsený slovenský obranca Komety Brno Tomáš Malec. Ako keby si svoj zásah schovával na chvíľu, keď ho bude jeho tím najviac potrebovať a pre súpera pôjde zároveň o direkt do najbolestivejších miest.

15.04.2017 15:24
Tomáš Malec Foto: ,
Tomáš Malec.
debata

Po 117 zápasoch bez úspešného zásahu sa dočkal v piatok v prvom finále na ľade hokejistov Liberca dve sekundy pred koncom prvej tretiny.

Malec naposledy skóroval 31. marca 2015 pri semifinálovej výhre proti Litvínovu, ale išlo o labutiu pieseň v brnenskom podaní. Kométa vtedy prehrala celú sériu 1:4 na zápasy. Tentoraz hrá o titul a Malecov veľmi šťastný gól – padáčik po teči brániaceho Petra Jelínka – znamenal dovŕšenie obratu z 0:2 na 3:2.

„Bolo to veľké šťastie, ale každý gól sa počíta a je dôležité, že sme vyhrali. Puk mi tam skočil a ja som ho trafil vrchom čepele. Išlo to do vzduchu, bol z toho taký padáčik. Nepamätám sa, že by som dal niekedy kurióznejší gól,“ povedal Malec.

K rane cez usilovne cloniaceho Jelínka siahol aj preto, že mal dobrý prehľad o čase, ktorý zostáva do prvej prestávky. „Vedel som, že je do konca päť, či šesť sekúnd, tak som to skúsil vziať a nastrelil to. V kabíne si zo mňa určite teraz chlapci budú uťahovať. Bavili sme sa v priebehu sezóny, že určite čakám až na play off. A tak to nejako aj vyšlo,“ pousmial sa Malec.

Štart do boja o titul pritom jeho tím ani nemohol mať horší. Rýchlo inkasoval, následne domácich moc nepotrápili pri svojej takmer dvojminútovej presilovke päť na tri a potom, čo mal rovnakú výhodu aj súper, zvýšil Martin Ševc na 2:0 pre Severočechov vo chvíli, keď už brnenský kapitán Leoš Čermák skočil na ľad.

Obrat Brna po nepriaznivom vývoji nebol zďaleka prvý vo vyraďovacích bojoch. „Ideme ale zápas od zápasu. Stretnutia, ktoré sme odohrali, sú už minulosťou. Stále veríme, že aj keď je to 0:2, tak to dokážeme otočiť. Máme silný mančaft a ideme za víťazstvom,“ vyhlásil tridsaťštyriročný slovenských zadák, ktorý v kariére okúsil aj slávnu NHL.

Výsledkové otočky navyše pomáhajú mužstvu k posilneniu sebavedomia. „Jasné, každá výhra nás posúva dopredu, tlačí nás a máme veľkú chuť vyhrávať. Je to vidieť na každom hráčovi v tíme. A prečo je tak ťažké nás doraziť? Je to práve tým, že máme veľkú chuť. Každý hrá pre tím a chceme vyhrať,“ uzavrel Malec.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Malec #Kometa Brno