Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čiliak oslávil narodeniny čistým kontom. Brno rozstrieľalo súpera 8:0

Hokejisti Brna deklasovali v treťom zápase semifinále play off extraligy Hradec Králové 8:0 a v sérii hranej na štyri výhry sa ujali vedenia 2:1. Hetrikom podporil úspech domácej Komety obranca Ondřej Němec, brankár Marek Čiliak oslávil dnešné 27. narodeniny čistým kontom.

02.04.2017 20:14
Marek Čiliak Foto: ,
Marek Čiliak.
debata (1)

Mountfield tak po návrate do najvyššej súťaže v roku 2013 prehral na ľade Brna i deviaty zápas. Semifinále pokračuje pod Špilberkom v pondelok.

Kometa vstúpila do stretnutia aktívne a snažila sa v domácom prostredí vytvoriť tlak, hostia však hneď od úvodu ukazovali, že chcú hroziť najmä z rýchlych protiútokov. Bezgólový stav sa zmenil v 8. minúte, keď sa po závare pred Rybárom dostal k puku obranca Nemec a strelou od mantinelu posunul svoj tím do vedenia. Vyrovnať mohli Bednář so Šimánkom, Čiliak však prečíslenie dvaja na jedného so šťastím vyriešil.

V 17. minúte sa domáci už radovali z druhej trefy, rozhodca však po konzultácii s kolegom pri videu videli situáciu inak. Puk po zakončení Vojtecha Nemca neprešiel bránkovú čiaru.

Hráčov Komety to ale dlho mrzieť nemuselo. Dočekalova šanca na konci prvej tretiny síce ešte gólom neskončila, v 22. minúte sa ale už v presilovej hre presadil Erat. V jednej z mála hradeckých šancí mohol znížiť Jarůšek, Čiliak však bol pripravený.

V 29. minúte sa presadil druhýkrát v zápase obranca Nemec a o osude zápasu bolo prakticky rozhodnuté. Ešte v druhej tretine navyše Rybára prekvapil presnou strelou nad rameno pod hornú tyč Hynek Zohorna a bolo jasné, že do vedenia v sérii pôjde Kometa.

V tretej tretine dostal v bránke hostí šancu Kacetl, hneď z prvej strely ale inkasoval, keď ho prekonal Nečas. Vzápätí bol vylúčený Köhler a Kometa viedla už 6:0. Eratovu strelu tečoval Zaťovič a pripísal si rovnako ako Erat prvý gól v play off.

Zo strany domácich to však zďaleka ešte nebolo všetko, o ďalší gól sa postaral obranca Gulaši pri hre štyri na štyri. Hradec potom mohol znížiť v krátkej presilovke päť na tri, Čiliaka však o čisté konto nepripravil. Naopak pri následnej klasickej presilovke sa do brejku dostal Ondřej Němec a zavŕšil hetrik.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #česká extraliga #Marek Čiliak #Kometa Brno