Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rybár si po chybe vyčistil hlavu. Potom vymazal súpera

Pokazenú premiéru bravúrne napravil. Vo svojej premiére v play off najvyššej českej hokejovej súťaže chytal vynikajúco. Držal svoj tím viac ako 50 minút v úvodnom súboji štvrťfinálovej série proti Litvínovu.

17.03.2017 09:00
Patrik Rybár Foto: ,
Patrik Rybár.
debata

Brankár Patrik Rybár, ktorý sa v priebehu sezóny prepracoval z pozície trojky na farme v druhej lige na jednotku Hradca Králové, však urobil veľkú chybu a inkasoval. Tretí gól v jeho sieti znamenal, že štvrtý tím po základnej časti nevstúpil do série správnou nohou – prehral 2:3.

„Nahodili na mňa puk z ich obrannej modrej, aby z toho nebolo zakázané uvoľnenie. Snažil som sa ho sklepnúť hokejkou, ale tesne predo mnou skočil a odrazil sa asi dva metre od bránky. Tam ho vzal Martynek, urobil kľučku a strelil víťazný gól. Nemalo mi to vypadnúť, bola to chyba. Také veci sa však stávajú, škoda, že to prišlo akurát v play off. Mrzí ma to… Snažil som sa na to zabudnúť, veľmi to neriešiť a ísť do ďalšieho duelu s čistou hlavou,“ približuje inkriminovaný moment Rybár.

Mentálne sa 23-ročný gólman pripravil skvele a odrazilo sa to aj na ľade. V druhom stretnutí zneškodnil 17 striel súpera a stal sa základným kameňom víťazstva 3:0. Smútok v šatni razom vymenila radosť z vyrovnania série.

„Som za tú nulu rád, ale podstatnejšie je, že sme vyhrali. Chalani predo mnou mi veľmi pomohli. Ak aj mohlo dôjsť k dorážke, okamžite upratali puk do bezpečia. Bolo to zaslúžené víťazstvo. Zatiaľ som sa nedohodol s pokladníkom, aká je cena za nulu v play off. Ak bude treba, prispejem do kasičky alebo donesiem zo Skalice nejaké trdelníky. (smiech) Dúfam, že nadviažeme na výkon i výsledok z druhého stretnutia aj na ľade Litvínova,“ burcuje.

Rybár pred začiatkom bojov o postup do semifinále medzi tabuľkovými susedmi odložil žiletky a verí, že ich nebude ešte niekoľko týždňov potrebovať.

„V tejto sezóne sme odohrali medzi sebou šesť zápasov vrátane play off, všetky boli veľmi vyrovnané. Očakávam, že sa celá séria sa bude niesť v takomto duchu. Rozhoduje každý nedostatok. Litvínov vyčkáva na naše chyby a snaží sa ich potrestať. Nemajú veľa striel, snažia sa hľadať si čo najlepšiu pozíciu na zakončenie. To je pre brankára veľmi ťažké, no chceme uspieť. Čo príde ďalej, je teraz nepodstatné. Verím však, že mi brada bude rásť ešte dlho.“

Duely medzi Hradcom Králové a Litvínovom sú zaujímavé aj zo slovenského pohľadu. Brankárskymi jednotkami mužstiev sú Rybár a Jaroslav Janus. Na spoločnú konverzáciu však zatiaľ nemali čas. „Zatiaľ sme sa nerozprávali, možno až na konci série,“ vysvetľuje.

V decembrovom rozhovore pre Pravdu Rybár priznal, že cieľom mužstva je skončiť do 6. miesta a priamo postúpiť do play off. Je rád, že Hradec ho splnil.

„Boli sme radi, že sme skončili do 6. miesta, čo znamenalo automatický postup do play off. Štvrtá priečka bol& pekným bonusom, začali sme štvrťfinálovú sériu doma s Litvínovom. Keby sme skončili trebárs na šiestej pozícii, cestovali by sme na Spartu a to by bolo zrejme náročnejšie,“ zamýšľa sa syn bývalého reprezentačného brankára Pavla Rybára.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Mountfield Hradec Králové #Patrik Rybár