Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Detva sa vrátila na trón, Skalica všetko oddrela

Hokejisti HC 07 Orin Detva sa stali po dvoch rokoch opäť víťazmi druhej najvyššej slovenskej súťaže. Vo finále I. ligy si poradili so Skalicou 3:0 na zápasy, rozhodujúci triumf získal tím spod Poľany na ľade súpera výhrou 2:1 po sam. nájazdoch.

11.03.2017 15:58
HC 07 Orin Detva Foto: ,
Radosť hokejistov HC 07 Orin Detva po víťaznom treťom zápase finále play-off hokejovej Budiš 1. ligy medzi HK Skalica - HC 07 Orin Detva.
debata

Víťazný gól strelil Rastislav Gašpar. „Dal som ho síce so šťastím, ale aj to patrí k hokeju. Je to jeden z najdôležitejších zásahov v mojej kariére. Tento úspech určite jeden či dva dni oslávime. Som rád, že sme sériu už ukončili a teraz môžeme myslieť na baráž o najvyššiu súťaž. Myslím si, že máme reálnu šancu postúpiť,“ uviedol pre web prvaliga.sk Gašpar.

Detve sa počas sezóny vyplatil krok s angažovaním trénera Miroslava Chudého. Jeho skúsenosti sa prejavili počas celého play-off, najmä v sérii s Michalovcami, v ktorom Podpoľanci obrátili z 1:2 na 3:2. „Máme medailu na krku, ale sezóna sa pre nás ešte nekončí. O postupujúcich do Tipsport ligy sa rozhodne priamo na ľade. Pôjdeme krok za krokom. Uvidíme, čo nám baráž prinesie,“ tvrdil po rozhodujúcom súboji I. ligy Miroslav Chudý.

Pred rokom seniorský hokej v Skalici takmer zahynul, tím okolo Miroslava Lipovského a Petra Oremusa ho však postupnými krokmi opäť naštartoval. Tvrdá a koncepčná práca sa pretavila v postupe do finále i ligovej baráže. Finále s Detvou si prišlo pozrieť na Záhorí 3642 divákov, štadión naposledy takto praskal vo švíkoch asi za čias Žigmunda Pálffyho. Mužstvo oddrelo každý zápas a chce tvrdo pracovať aj v baráži.

„Protivník bol naozaj veľmi silný. V dvoch zápasoch sme sa mu vyrovnali. Rozhodol však počet gólov, my sme dali iba po jednom v každom dueli, čo je naozaj málo. Nemôžem chlapcom uprieť snahu, možno nám chýbalo aj trošku šťastia a zajtra by bol ten zápas opäť iný. Ja môžem svojim chlapcom iba poďakovať, čo dosiahli v tejto sezóne, alebo možno ešte len dosiahnu,“ skonštatoval podľa prvaliga.sk Peter Oremus.

Obaja finalisti už vedia, že v baráži od budúceho týždňa narazia na Liptovský Mikuláš. O poslednom účastníkovi play-out rozhodne nedeľňajší zápas posledného kola Tipsport ligy medzi Trenčínom a Novými Zámkami.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 07 Orin Detva