Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruské tímy sa predbiehali vo vlastných góloch. Chceli sa vyhnúť majstrovi

Bizarný zápas ruskej ligy v bandy hokeji, v ktorom si tímy nastrieľali 20 vlastných gólov, má vážne následky pre ich trénerov.

28.02.2017 20:00
debata

Igor Gapanovič z domáceho Vodniku Archangelsk aj jeho náprotivok Jevgenij Jerachtin z klubu Bajkal-Energija Irkutsk dostali od disciplinárnej komisie zákaz činnosti na dva a pol roka. Každý z klubov zaplatí pokutu 300-tisíc rubľov (takmer 5-tisíc eur).

Stretnutie, v ktorom Irkutský celok zvíťazil 11:9, sa bude opakovať tento piatok. Disciplinárna komisia obom klubom pohrozila, že v prípade ďalších prehreškov im hrozia vážnejšie sankcie vrátane vylúčenia zo súťaže.

Ani jeden z tímov totiž nechcel v nedeľu vyhrať, pretože by tým pádom v play off musel hrať s obhajcom titulu Krasnojarskom. Preto sa hráči na ľade s loptičkou hodinu nesnažili ohroziť súperovu bránku.

Bezgólový stav prelomil až troma vlastnými gólmi Oleg Pivovarov z Vodniku a spustil prestrelku, v ktorej padali výhradne vlastné góly. Pivovarov, ktorý bol výhradným strelcom domáceho tímu, v utorok na zasadanie disciplinárnej komisie nedorazil a jeho prípad sa bude riešiť neskôr.

debata chyba
Viac na túto tému: #bandy hokej