Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vicemajster sveta po sezóne končí. Stopku mu vystavilo koleno

S blížiacou sa štyridsiatkou, ktorú útočník Ľubomír Vaic oslávi 6. marca, potvrdil skúsený hokejista blížiaci sa koniec aktívnej hráčskej kariéry.

06.02.2017 14:07
Slovan Konrád Vaic Foto:
Ľubomír Vaic v drese Slovana (vpravo).
debata

Aktuálne 39-ročný Spišiak v súčasnosti pôsobí v rodnej Spišskej Novej Vsi. Priznal, že po skončení aktuálnej sezóny zavesí korčule na klinec.

„Je to najmä pre moje zdravie, alebo lepšie povedané koleno, ktoré mi vystavilo stopku. Cítim, že už nemôžem ísť na ľade na sto percent a brzdí ma v mojich výkonoch. Už sa necítim tak pohodlne ako pred nejakým časom. Cítim, že už nastal čas, aby som presedlal na niečo iné. Veď tento rok už budem mať štyridsiatku. Som vďačný za to, že som mohol hrať hokej do štyridsiatky, čo sa málokomu podarí. Myslím si, že počas svojej kariéry som toho dosiahol celkom dosť a nemám sa za čo hanbiť. Som veľmi rád, že som mohol precestovať a pochodiť svet krížom-krážom, spoznať veľmi veľa ľudí, medzi ktorými mám naozaj veľa kamarátov, spoznať rôzne národy a rozdielne kultúry. Dá sa povedať, že dvadsať rokov produktívneho veku, v ktorom by mal človek pracovať, som sa ja živil niečím, čo mám stále veľmi rád. Koníček sa stal mojou prácou a mohol som si zarobiť peniaze, postarať sa o rodinu. Takže môžem povedať, že som veľmi vďačný, že som mohol hokej hrať tak dlho,“ povedal Ľubomír Vaic pre portál prvaliga.sk.

So seniorskou kariérou začal ako šestnásťročný v Poprade, neskôr hral za Košice a v sezóne 1995/1996 s nimi získal majstrovský titul. Potom zamieril do zámoria a v ročníkoch 1997/1998 a 1999/2000 odohral v NHL za Vancouver dovedna 9 zápasov profiligy (1+1). Medzitým sa na rok vrátil do Košíc (1998/1999) a pridal ďalší slovenský titul. V máji 2000 bol členom striebornej slovenskej reprezentácie na MS v Petrohrade, odvtedy hral na klubovej úrovni už len v Európe – v Nemecku, Česku, Fínsku či Rusku. V lete 2008 sa vrátil na Slovensko, kde s výnimkou záveru sezóny 2010/2011 (švédsky Västeras) hrá doteraz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Vaic