Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Surového sa teším, Nagy sa už na to necíti, vraví tréner Zdeno Cíger

Najprv si zahrali hokej a potom si zaboxovali s trénovanými borcami. Mladí hráči z Cígerovej akadémie odohrali v rámci akcie Buď frajer na ľade, buď frajer v ringu exhibičný zápas s výberom šikovných pästiarov a následne si v netradičnom ringu na ľade mohli vyskúšať aj čosi zo svojich boxerských schopností.

25.01.2017 18:54
Tomi Kid Kovács, Zdeno Cíger Foto: ,
Tomi Kid Kovács a Zdeno Cíger.
debata

Vrcholom exhibičných duelov medzi dvanástimi povrazmi bol súboj kouča hokejovej reprezentácie s boxerským trénerom Tomášom Kovácsom (39). „Keď viete, že ste v bezpečí a nič sa vám nestane, tak je to celkom zábava,“ priznal Zdeno Cíger (47).

O bitkách na ľade

Raz za päť rokov mi vytiekli nervy, vtedy som niečo vyviedol. Nikdy som však nemal v sebe prehnanú nervozitu. Neviem si ani predstaviť, že by som sa s niekým mal ísť pobiť. Nestalo sa mi to. Radšej som to riešil hrou telom než päsťami. Keď si vyhlásení bitkári Tie Domi či Bob Probert hľadali v NHL sparing a bili všetkých okolo, tak sme sa radšej schovávali (smiech) Veď to bola jasná smrť… Zväčša to však boli mimo ľadu dobrí ľudia a fajn parťáci. V zápasoch jednoducho mali v popise práce biť sa, a tak to robili.

O vzťahu k boxu

Box ako šport mi nie je proti srsti, v televízii si ho bez problémov pozriem, ale sám by som sa na to nedal. Neláka ma to. Každopádne je to náročný šport, poriadna drina. Boxerské tréningy sú využiteľné aj u nás. Sú vynikajúcim doplnkom prípravy. Ešte v Edmontone nám robil kondičného trénera nejaký majster v kickboxe. Netreba len dvíhať ťažké činky. Veľký prínos majú cviky s vlastným telom. Box a podobné športy majú v sebe vytrvalosť, obratnosť aj dynamiku. Dôležité je, že pri tom zapojíte celé telo, takže je to zároveň vhodné kompenzačné cvičenie

O akcii pre deti

Táto myšlienka vznikla na vyhodnotení Športovca roka, kde sme sa s Tomim Kidom stretli. Vymysleli sme túto blbosť (smiech). Hovoril som boxerom, nech mladým chlapcom aj trošku naložia. Niekedy totiž vymýšľajú, chceli by sa zbytočne biť a potom to nemusí dopadnúť dobre. Nech vedia, čo ich čaká. Chlapci sa zabávali, preto verím, že neostane pri jednorazovej akcii. Mohli by sme trebárs my navštíviť boxerov v ich telocvični a tam si spoločne zatrénovať.

O blížiacom sa Slovakia Cupe

Širšiu nomináciu máme nachystanú na papieri, ale tak ako pred rokom, opäť musíme bojovať s rôznymi vecami. Nevieme, čo bude so sparťanmi, ktorí hrajú finále Ligy majstrov ani ako to dopadne so slovanistami. Viacerí hráči z KHL sú teraz preťažení a čaká ich záverečný boj o play off.

O zraneniach, Nagyovi a Surovom

V Nitre sme sa chceli predstaviť v najlepšej možnej zostave. Kvôli príprave na majstrovstvá sveta i kvôli ľuďom. Aby videli, aké mužstvo vieme poskladať. Buhužiaľ prišli do toho aj nejaké zranenia. Vypadol nám Ďuro Mikúš a vyskúšať sme chceli aj Michela Miklíka, ktorý mal sľubnú formu. Navyše, Laco Nagy mi povedal, že sa už na národný tím necíti a bude sa venovať len klubu a rodine. S Tomášom Surovým zatiaľ počítame. Má chuť a ide mu to, preto ho v Nitre rád uvidím v reprezentačnom drese. Chceli by sme znova otestovať aj Libora Hudáčka s Christiánom Jarošom, ktorí s nami v sezóne ešte neboli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Cíger