Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lukáš Cingeľ: Druhých miest už bolo dosť, túžime po trofeji

V drese Leva Praha zažil neúspešné finále KHL v sezóne 2013/2014 proti Magnitogorsku, minulý rok kvôli zraneniu sledoval prehru Sparty s Libercom vo finále českej ligy z tribúny. Lukáš Cingeľ (24) dúfa, že konečne zdvihne nad hlavu premiérovú trofej.

18.01.2017 18:42
Lukáš Cingeľ Foto:
Lukáš Cingeľ.
debata

„Chcelo by to konečne nejaké prvé miesto,“ vravel útočník Sparty po utorkovom víťazstve nad Växjö 4:0 a postupe do finále Ligy majstrov.

Aké pocity ste prežívali po záverečnom klaksóne?
Fantastické, je to super zážitok. Dostať sa v takej náročnej súťaži až do finále nie je jednoduché a nepodarí sa to veľmi často. Poriadne sme si na striedačke i v kabíne zakričali. Sme veľmi šťastní. Prešli sme cez viacerých náročných súperov. Je to veľký úspech pre celý klub.

Ako hodnotíte duel?
Do zápasu sme vstúpili výborne a otvorili skóre. Krátko po tom sme mali šťastie, Växjö nastrelilo žŕdku. Keď sme strelili druhý gól, upokojili sme sa. Hrali sme jednoducho a účelovo, súper mal len pár šancí. Predviedli sme výborný výkon a zaslúžene postúpili.

Podľa brankára Tomáša Pöpperleho to bol najlepší výkon Sparty v tejto sezóne. Súhlasíte?
Samozrejme. Bol to zatiaľ najdôležitejší zápas sezóny a zvládli sme ho perfektne. Verím, že sme ešte nepovedali posledné slovo a najlepší výkon v sezóne si necháme na finále.

V skupine ste zdolali Färjestad, v osemfinále ste vyradili HV 71, teraz aj Växjö. Ste strašiakom pre švédske tímy?
Neviem. (smiech) Čaká nás iba jeden finálový zápas, môže sa stať čokoľvek. Také veľké zápasy môže rozhodnúť jediná chyba. Švédsky hokej nám vyhovuje. Hrá sa hore-dole, veľa sa útočí a korčuľuje. Budeme sa snažiť získať aj štvrtý skalp mužstva zo SHL.

Očakávate, že finále proti Frölunde bude ofenzívnou bitkou o titul?
Ťažko povedať. Oni sa budú snažiť hrať svoj hokej a my zasa náš. Nikto z nás nebude chcieť extra brániť, ale čo najskôr rozhodnúť. Ak to tak bude, o príležitosti by nemala byť núdza.

V drese Leva Praha ste zažili neúspešné finále KHL v sezóne 2013/2014 proti Magnitogorsku, minulý rok ste kvôli zraneniu sledovali prehru Sparty s Libercom vo finále českej ligy z tribúny. Dočká sa Praha vytúženej hokejovej trofeje?
Bolo by to skvelé, keby sa nám ju podarilo získať. Tých druhých miest už bolo dosť. Chcelo by to konečne nejaké prvé.

Váš spoluhráč Juraj Mikuš pred časom spomínal, že vzrástol záujem sparťanských fanúšikov o Ligu majstrov. Je to tak?
Áno, proti Växjö bolo v O2 Aréne viac ako 12-tisíc divákov. Čím ďalej sme sa dostali, tým viac ich na tribúnach pribúdalo. Veľmi nám pomohli, hnali tím k víťazstvu. Páči sa im aj otvorený hokej v Lige majstrov. Je to však na nás. Ak budeme hrať dobre, prídu nás povzbudiť v hojnom počte kedykoľvek.

Sparta chce finále v Prahe

Vedenie Sparty Praha má záujem, aby sa finále Ligy majstrov proti Frölunde odohralo v českej metropole. Podľa pravidiel by sa 7. februára malo rozhodnúť o víťazovi v Göteborgu, švédsky tím získal v prebiehajúcom ročníku viac bodov ako Pražania. Vo Švédsku je o Ligu majstrov nízky záujem a vedenie ligy si želá vyvrcholenie pred zaplnenými tribúnami.

Podľa českého denníka Sport je Sparta ochotná súperovi zaplatiť lietadlo, hotel a prihodiť aj ďalšie financie. Momentálne sa čaká na stanovisko Frölundy, ktorá chce hrať za každú cenu v domácom prostredí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Sparta Praha #Lukáš Cingel