Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Bez nadstavby

Splnili základný cieľ. Zdolali Lotyšov a vyhli sa bojom o záchranu. Kto však čakal aspoň o málinko viac, ostal sklamaný.

03.01.2017 16:00
Michal Roman Foto: ,
Radosť Slovákov v zápase proti USA.
debata

Mladí slovenskí hokejisti na majstrovstvách sveta do 20 rokov v Toronte a Montreale neprepadli. Zápas o všetko, na ktorý sa každoročne chystajú už od leta, zvládli. Bohužiaľ, na ostatných súperov kvalitatívne ani vierou vo vlastné sily nemali. K povinnému základu tak nepridali príťažlivú nadstavbu.

Ťažko im uprieť snahu a poctivú defenzívu. Mohli sa spoľahnúť aj na dobre chytajúcich brankárov. Pozitívum je i účasť troch sedemnásťročných mladíkov, ktorí sa nestratili a cenné skúsenosti zúročia nielen v ich sľubne sa rozvíjajúcich kariérach, ale aj na tohtoročnom domácom šampionáte hráčov do 18 rokov či na dvadsiatkach o rok i dva.

V útoku však ukázalo mužstvo žalostne málo. Kanade a Rusku nestrelilo gól. Vo štvrťfinále proti Švédsku síce predviedlo aj svoju krajšiu a nebojácnejšiu tvár, to už však na kocke nad ľadom svietilo mrazivé skóre 0:5.

Zverenci Ernesta Bokroša mali náročnú skupinu. Ťažšiu, než bola druhá. Na turnaji prehrali štyri zápasy – zhodne so semifinalistami šampionátu. Nič to však nemení na fakte, že oni sami túžili predviesť viac.

„Chceme ukázať, že do Kanady nejdeme len kvôli jednému zápasu. Túžime potrápiť aj ostatných súperov a pozbierať nejaké bodíky,“ opakovali hráči. K zisku čo i len jedného však boli na kilometre vzdialení.

Slovenskí juniori sedemnásty raz za sebou potvrdili príslušnosť k prvej osmičke. Za toto obdobie sa dva razy prebojovali do semifinále a pred dvoma rokmi získali nečakane bronz. Realita je však neúprosná. Podobné úspechy sa budú opakovať len sporadicky. Tréneri aj hráči budú naďalej pod obrovským tlakom – zvládnuť jeden kľúčový duel na turnaji. A fanúšikovia budú s nádejou čakať, či pridajú aj čosi navyše.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2017 v hokeji do 20 rokov