Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mal tu byť s nami, vravel Tkachuk o Demitrovi

Wayne Gretzky, Brett Hull, Adam Oates a ich 5668 bodov v jednej formácii. V obrane Al MacInnis s Chrisom Prongerom, v bránke Martin Brodeur. Na ľade aj Pierre Turgeon, Keith Tkachuk či Peter Šťastný.

01.01.2017 14:16
St. Louis, veteráni Foto:
Momentka zo zápasu veteránov St. Louis proti bývalým hráčom Chicaga.
debata

V zápase legiend hokejistov St. Louis a Chicaga pod holým nebom sa to hemžilo hviezdami minulosti. Silvestrovský predkrm tradičného Winter Classic, ktorý odohrajú dnes na Busch Stadium v St. Louis práve Blues a Blackhawks, prilákal na tribúny 40 128 divákov.

Fanúšikovia sa dobre zabávali, videli 15 gólov a nakoniec i najtesnejšie domáce víťazstvo 8:7. V druhej tretine sa na ľade objavila aj 38-ka, v ktorej hrával bývalý vynikajúci útočník Pavol Demitra. Namiesto svojej tradičnej sedmičky si obliekol dres s číslom 38 niekdajší spoluhráč a dobrý Demitrov kamarát Tkachuk.

„Paľo bol skvelý chlapec. Výnimočný hokejista. V začiatkoch kariéry bol trošku uzavretý. Chcel som ho viac dostať do kolektívu. Preto som do neho veľa rýpal. Veľa sa vďaka tomu naučil. Vytvoril som z neho monštrum,“ smial sa po zápase Tkachuk, ktorý si s Demitrom výborne rozumel. „Z dobrého chlapca som urobil maniaka,“ pridal.

Štyridsaťštyriročný Američan svoj plán uctiť si dlhoročného slovenského reprezentanta pred verejnosťou tajil. „Chceli sme si pripomenúť nášho kamaráta. Bol to skvelý človek. Vždy mi bude veľmi chýbať. Často na neho myslím. Mal tu byť s nami. Som veľmi rád, že sme si ho týmto spôsobom pripomenuli. Ostane to jeden z mojich najpamätnejších dní,“ dodal rozcítený Tkachuk.

Demitra, ktorý strávil v drese Blues osem sezón, tragicky zahynul pri leteckej katastrofe hokejistov Jaroslavľu v roku 2011. Počas pôsobenia v St. Louis získal Lady Byng Trophy a trikrát si zahral v prestížnom Zápase hviezd.

„Pavol bol akoby jedným z mojich synov. Strávili sme spolu veľa času. Naše manželky boli dobré priateľky. Prakticky som ho objavil pre NHL. Presvedčil som Mika Keenena, aby ho získal do mužstva, lebo bol obdivuhodný talent. A skvelý človek. Mal nervy zo železa a skvelé ruky. Úžasne čítal hru, mal takmer dokonalé videnie a vždy urobil správne rozhodnutie,“ poznamenal pre nhl.com Šťastný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Demitra #Keith Tkachuk