Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Juniorská špička má rande v mekke hokeja

Haly v Toronte a Montreale im pred dvoma rokmi priniesli šťastie i nečakaný úspech. Treba však pripomenúť, že mu šli výrazne naproti. Parádnu jazdu zakončila partia okolo kapitána Martina Réwaya a brankára Denisa Godlu ziskom bronzovej medaily.

22.12.2016 17:40
Ernest Bokroš Foto: ,
Ernest Bokroš rozdáva pokyny svojim zverencom.
debata

Pred rokom ich nasledovníkom svetový šampionát hokejistov do 20 rokov vo Fínsku príliš nevyšiel. Slovenskí juniori síce zvládli na úvod kľúčový súboj s Bieloruskom (4:2), ale ďalší úspešný výsledok k nemu nepridali. Zo štvorice silných európskych tímov (Česko, Fínsko, Rusko a Švédsko) potrápili len Rusov (sympatický výkon a tesná prehra 1:2).

Aktuálni zverenci Ernesta Bokroša by teraz – opäť v Toronte a Montreale – radšej nadviazali na výkony svojich predchodcov z Kanady a nie Fínska. Hráči aj členovia realizačného tímu sa zhodujú, že na šampionát necestujú len kvôli jednému zápasu – najľahším súperom v skupine by mali byť Lotyši – a záchrane medzi elitou. Favorizovaných súperov chcú potrápiť čo najviac a pobrať im nejaké body.

V náročnej torontskej skupine ich postupne čaká domáca Kanada (28. decembra o 2.00), výber USA (29. decembra o 1.30), Lotyši (31. decembra o 1.30) a Rusi (1. januára o 2.00). Ak postúpia do štvrťfinále, vyhnú sa v ňom zámorským celkom.

„Každý rok máme v skupine mužstvo, ktoré musíme zdolať, aby sme sa nedostali do bojov o záchranu. Dúfam však, že potrápime aj ďalších súperov a získame nejaké body, aby to nevyzeralo, že na šampionát ideme len kvôli jednému zápasu,“ tvrdí jeden z lídrov mužstva Erik Černák, ktorý sa chystá už na svoj štvrtý juniorský šampionát. Zároveň je spolu s Radovanom Bondrom pamätníkom úspešného tímu spred dvoch rokov.

Slováci odohrajú pred štartom MS ešte vo štvrtok v noci posledný prípravný zápas proti Fínsku. Po ňom tréner Bokroš oznámi konečnú nomináciu. Z momentálne širšieho 27-členného kádra by mali vypadnúť štyria útočníci.

Už v pondelok nastúpili mladíci v Cornwale proti Švédom a výkonom príjemne prekvapili. Po dvoch tretinách viedli nad favoritom 3:1, no nakoniec mu podľahli 3:4. Severania rozhodli o víťazstve až 13 sekúnd pred koncom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov #MS 2017 v hokeji do 20 rokov